Bağış'tan 'Minik Serçe'ye destek

Bağıştan Minik Serçeye destek
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Anayasa paketine karşı çıkan muhalefet partilerini eleştirdi.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret eden Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ziyarette yaptığı konuşmada AB sürecinde Anayasa paketinin önemine değinerek, "Daha evvel darbe anayasalarıyla AB ile üye olmaya çalışan Portekiz, İspanya ve Yunanistan gibi Türkiye'nin de bir sivilleşme sürecinden geçip, Anayasa'sını düzelttikten sonra bu süreçte yol kat edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Kimilerinin paketin içeriğine değinmeden halkın nezdinde kafa karıştırmaya girdiklerini ifade eden Bağış, şunları söyledi: "Ana muhalefet partisinin genel başkanı 'bunun elmaya, kayısıya faydası olacak mı' diyor. Evet olacak. Çünkü dünyada fakir bir demokrasi yok. Halkının önünü açmış, bireysel özgürlükleri artırmış, demokrasilerini geliştirmiş ülkelerin zengin olması bir tesadüf değil. Eğer bu anayasa paketi ile demokratikleşmeyle ilgili önemli bir adım atılırsa Malatya'nın kayısısı da Afyon'un kaymağı da, Antalya'nın turizmi de, Giresun'un fındığı da değerlenecek."

Anayasa değişiklik paketinin içeriği açısından değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Bağış, sözlerine şöyle devam etti: "Pakete karşı çıkanlara bakıldığında zaten neden evet denilmesi gerektiği de ortaya çıkıyor. Mecliste ruh ikizi haline gelen MHP ile BDP'nin nasıl kol kola geldiklerini gördüğünüz zaman, demokratikleşmenin, sivilleşmenin şeffaflaşmanın birilerini rahatsız ettiği ortaya çıkıyor."

ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bir soru üzerine şöyle konuştu: "En ağırıma giden de son günlerde Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının kendi fikirlerini beyan etmelerinden rahatsız olan bir takım insanlar, bu ülkede birçok sanatçı yetiştirmiş, en çok beste üretmiş, bu toplumda her birimizin, sağcısının, solcusunun, Alevi'sinin Sünni'sinin, Türk'ünün, Kürt'ünün, Çerkez'inin, Laz'ının, herkesin hayatında mutlaka bir şarkısıyla bir anısı olan Sezen Aksu gibi bir sanatçımıza bile dil uzatmalarını küstahlık olarak görüyorum."

Bu ülkede herkesin kendi ifadesini dile getirme hakkı olduğunu anlatan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hele bu ülkenin, değerlerine, kültürüne, sanatına katkıda bulunmuş bir insana böyle bir hakareti hiç kimsenin yapma hakkı olmamalıdır. Bu arkadaşları kınıyor ve özür dilemeye davet ediyorum."

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.