'Ayağı Yere Basan Projeler Hayata Geçecek'

Ayağı Yere Basan Projeler Hayata Geçecek
Kerim Ünal, dün Safroon Otel’de düzenlediği basın toplantısında adaylık süreci ile ilgili bilgiler verdi.

Altı yıldır yürütmekte olduğu Türkiye Verimlilik Merkezi (Milli Prodüktivite Merkezi) MPM’nin Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa ederek Kahramanmaraş Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan  makine yüksek mühendisi Kerim Ünal, dün Safroon Otel’de düzenlediği basın toplantısında adaylık süreci ile ilgili bilgiler verdi. “Yerelde Kahramanmaraş’ımıza genelde de Ülkemize siyaset yoluyla hizmet vermek gayesiyle AK PARTİ’den Milletvekili aday adayı oldum.”diyen Ünal sözlerini şöyle sürdürdü; “Kahramanmaraş ve ilçelerimizin sahip olduğu ekonomik ve sosyal potansiyelin daha verimli değerlendirilmesine katkı sağlamak amacındayım. Bölgemizin bir enerji havzası olduğu gerçeğinden hareketle bu imkânlarını fırsata dönüştürülmesi yönünde “ayağı yere basan” projeleri hayata geçirmek gayesiyle Kahramanmaraşlı hemşerilerimin teveccühüne talibim. Tüm bunları gerçekleştirecek bilgi birikimi ve altyapısına sahip olduğuma inanıyorum. Afşin-Elbistan başta olmak üzere Kuzey ilçelerimizin hava kirliliği ve kanserojen ortam sorununa çözüm yolu olduğuna inandığım  “DOĞALGAZ” İletim hattı ve devamında da şehir içi doğalgaz dağıtım şebekelerinin kurulması için yoğun gayret göstereceğim.

1.20110317115758.jpg

“BÖLGEYİ İYİ BİLİYORUM”

Makine Mühendisliği tahsilimi Ankara’da Yüksek Lisansımı da Japonya’da tamamladım. Bu hizmetlerin altyapısı için gerekli olan teknik bilgi ve yabancı dil kapasitelerine sahibim. Çok iyi derecede İngilizce ve İyi seviyede Japonca ve orta seviyede İtalyanca bilmekteyim. Sınırlı olan ülke kaynaklarının daha rasyonel ve verimli kullanmak zorundayız. Son 6 yıldır yürütmekte olduğumuz “Ulusal Verimlilik Hareketi”nin kaptanlığını yapmaktan dolayı “VERİMLİLİK” Uzmanlığımın da; bölgemiz kaynaklarının değerlendirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.  Bugüne kadar 50 Vilayetimizde “Verimlilik Artırma Projelerini” başarılı biçimde tamamladık. BOTAŞ’ta yaklaşık 15 yıl süreyle “doğalgaz” ve “Petrol İşletmeleri” Başkanlığı yapmış olmam da bölgemiz imkânlarının daha verimli değerlendirilmesine fırsat sağlayacaktır.

2.20110317115810.jpg

“ÇALIŞMALARIMIZ ORGANİZE OLACAK”

Seçilecek tüm milletvekilleri olarak, Kahramanmaraş ve ilçelerimizin sivil toplum Kuruluşları, meslek örgütleri, kamu kuruluşları ve kanaat önderleri ile birlikte sağlıklı bir koordinasyon ve birlikte hareket ettiğimiz takdirde; bugün başarılarına gıpta ettiğimiz Konya, Denizli, Kayseri ve hemen yanı başımızdaki komşu ilimiz Gaziantep gibi olmamıza hiçbir engel kalmayacaktır.Kahramanmaraş ve İlçelerimizle ilgili uzunca bir süredir danışman arkadaşlarımla birlikte yürütmekte olduğumuz araştırma çalışmalarını, inşallah adaylık süresince, sektör-sektör ve bölge-bölge açıklamaya devam edeceğiz. 2001 yılında yaşadığımız büyük mali krizin hemen ertesinde göreve gelen Hükümetimiz, Sayın Başbakanımızın büyük vizyonu ve cesaretli kaptanlığında çok şükür yoluna devam ediyor. Ateş çemberi olan bölgemizde sadece Türkiye insanının değil bütün bölge ülkelerinin umudu haline gelen sayın Başbakanımızın önderliğinde yürümekte olan hizmet kervanına katılmaktan büyük onur duyuyor ve bunun heyecanını şimdiden yaşıyorum.Tüm hemşerilerime şimdiye kadar bana gösterdikleri yoğun ilgi ve desteğe şükranlarımı sunarken vermeye devam edeceklerine inandığım destek için de peşinen teşekkür ederim.”dedi.

KERİM ÜNAL KİMDİR

Mesleği : Makina Y .Mühendisi

Toplam 29 yıl hizmet(Kamu+özel sektör)

Bulunduğu Görevler :

1- T.K.İ. Genel Müdürlüğü-İngilizce Tercüman (1977-1979)

2-Foster- Wheeler Corp. (Amerikan) Kalite Kontrol Amiri(1982-85)

3-TSE (Türk Standartları Enstitüsü) -Ege Bölgesi Genel Koordinatörü (1985-91) ,

4-BOTAŞ -Doğalgaz Grup Başkan Yardımcısı (1991-1992),

5-BOTAŞ -Petrol İşletmeleri ve İkmal Grup Başkanı (1994 -1999) 

6-BOTAŞ -Genel Müdür Başmüşaviri (Temmuz 1999-Haziran 2005),

7-BOTAŞ VAKFI Yönetim Kurulu Başkanı (2001-2005),

8-Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi (2005-----)

9-Avrupa Verimlilik Merkezleri Birliği (EANPC)  Başkan Vekili (Nisan 2008----)

10-Dünya Verimlilik Merkezleri Birliği (WCPS) Yönetim Kurulu Üyesi (Ekim 2006----)

11-Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Denetleme Kurulu Üyesi (Ağustos 2008-Ocak 2010)

ÖZGEÇMİŞİ :

1958 K.Maraş / Elbistan / Karahüyük Köyü doğumlu. Anne tarafından Çoğulhan Kasabası’nın ileri gelenlerinden “Kara Ali” namıyla bilinen Merhum Ali Yıldız’ın ve Karahüyük Köyü “Ali Hafızoğulları’ndan” Merhum Kerim Ünal’ın torunudur.(Dedesinin ismini almıştır.)

İlkokulu memleketi olan Elbistan'da bitirdikten sonra 1977 yılında Diyarbakır ve Eskişehir Maarif Kolejinden pekiyi derece ile mezun oldu.

1977-1981 yılları arasında üniversite eğitimini Ankara Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Makine Fakültesinde Üstün Başarı Derecesiyle tamamladı. Makine Mühendisi olmadan önce, öğrencilik yıllarında Türkiye Kömür İşletmeleri Afşin-Elbistan Müessesesi’nde 2 yıl süreyle İngilizce tercüman olarak görev yaptı.

1982-1985 yılları arasında Türkiye'nin en büyük enerji üretim tesislerinden birisi olan Afşin-Elbistan Termik Santralı ana yapım firması Amerikan Foster- Wheeler International ' da bir kısmı şirket merkezinin bulunduğu NewJersey/ ABD’de olmak üzere Kalite Kontrol Mühendisi ve Amiri olarak görev yaptı.

1987-1988 yıllarında Japon Hükümeti'nin bursunu kazanarak Tokyo ve Osaka 'da Kalibrasyon ve Ölçme Teknikleri konusunda ihtisas çalışmaları yaptı. Japonya dönüşü 12 ilden sorumlu  TSE Ege Bölge Koordinatörü olarak atandığı görevini 1991 yılına kadar sürdürdü. TSE'de görev yaptığı dönemlerde Standardizasyon ve Mühendislik hizmetleri konusunda çeşitli dergi ve gazetelerde makaleler yazdı.

1991 Mart ayında  BOTAŞ’a Doğalgaz Grup Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bu görevi esnasında Avrupa'nın değişik ülkelerinde doğalgazla ilgili teknik ve idari konularda ça1ışmalarda bulundu. Birleşmiş Milletler Enerji Komisyonu'nun Cenevre toplantılarında Türkiye'yi temsil etti.

1991 - 1992 yıllarında iki ayrı zamanda İtalyan doğalgaz şirketi ITAL-GAS  ile BOTAŞ arasında yapılan anlaşma kapsamında Roma ve Torino kentlerinde 20'şer kişilik Türk Mühendis grubunun 45'er günlük doğalgaz eğitim çalışmalarına başkanlık yaptı. Bu görev kapsamında petrol ve doğalgaz alanlarında Türkiye'nin ihtiyacı olan önemli malzeme ve araçların temini için bir çok defa ABD ve  İngiltere , Fransa, Almanya, İtalya vb. gibi Avrupa ülkelerinde incelemeler yaptı ve toplantılara katıldı.

Kerim Ünal, Haziran 2005’te hâlen yürütmekte olduğu T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın ilgili Kuruluşu olan Milli Prodüktivite Merkezi (MPM)Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği Görevine atandı. Bu göreve atandığı tarihten günümüze kadar Milli Prodüktivite Merkezi (MPM)’nin gerek ulusal bazda gerekse uluslararası alanda çalışma alanlarını genişletti. Türkiye’nin yaklaşık 50 ilinde “Verimlilik Artırma Projelerini” başarıyla uygulamaya koydu. MPM’nin Yurtdışı çalışmaları kapsamında Ekim 2005 tarihinde İngiltere’de yapılan genel kurulda; 18 Avrupa Birliği Üyesi Ülkenin Üye olarak bulunduğu Avrupa Ulusal Verimlilik Merkezleri Birliği, EANPC’nin (European Association of National Productivity Centres) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi Aynı kuruluşun Nisan 2008 de Almanya’da yapılan Genel Kurul Toplantısında da EANPC Başkan Vekili olarak seçildi.Kerim Ünal’a ayrıca Ekim 2008’de Güney Afrika’nın Johannesburg Kentinde yapılan 15.Dünya Verimlilik Kongresinde Dünya Verimlilik Bilimleri Akademisi (WAPS) tarafından o yıl dünyada sadece 50 kişiye layık görülen WAPS Onur Ödülü (Dünya Verimlilik Oscarı) .verildi.Güney Afrika’da yapılan Kongrede ABD, Çin, Hindistan ve Kanada’nın da aday olduğu 16. Dünya Verimlilik Kongresinin de 2010 Yılında Türkiye’de yapılmasına karar verildi.

02-05 Kasım 2010 tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün himayelerinde Antalya’da yapılan 16.Dünya Verimlilik Kongresi ve Avrupa Verimlilik Konferansı tarihinde ilk defa birleştirilerek Kerim ÜNAL’ın koordinatörlüğünde yerli ve yabancı yaklaşık 900 kişinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Kerim Ünal, teknik ve idari aktivitelerin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmaları ile de bilinmektedir. İzmir'de bulunduğu yıllarda ''Tüketici Hakları'nın Korunması'' konusunda ilk olan İzmir Tüketici Vakfı'nın kurulması çalışmalarında aktif görev almıştır. 1989 yılında “Meslekte Birlik Grubu” adına. Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanlığı'na aday oldu ve çok az bir oy farkıyla seçimleri kaybetti. Yine aynı yıllarda İzmir'de K. Maraşlılar Kültür ve Yardımlaşma Demeği'nin Kurucu Başkanlığı'nı üstlendi. 1991 yılından  itibaren Ankara'da yine Sosyo-kültürel ağırlıklı çalışmalarına devam etti. Türk Demokrasi Vakfı, Türk-Japon Dostluk Derneği, Demokraside Birlik Vakfı gibi kuruluşlarda aktif görev aldı. 1992 yılından beri Türk Ocakları'nın Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babası olan Kerim ÜNAL iyi derecede İngilizce, Japonca ve orta seviyede İtalyanca bilmektedir. Gökhan Dökücü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum