Avni Doğan’a bir tepki de CHP’den!...

Avni Doğan’a bir tepki de CHP’den!...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Hürriyet Gürsel Taşın, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’ın 26 Haziran cumartesi günü partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında sarf ettiği; “Gittiğimiz CHP ve MHP'nin kapıları kapalı. Çünkü terör işlerine geliyor. Çünkü karmaşa işlerine geliyor. Zaten 12 Eylül öncesinden bu yana Türkiye'de olan terörün, anarşinin hep bir tarafından MHP, bir tarafında CHP olmuştur” şeklindeki sözleri MHP’nin yanında CHP’den de tepki gördü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Hürriyet Gürsel Taşın, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

“Cumhuriyet Halk Partisi, her türlü ayrımcılığı reddedip, insana öncelik veren, temel insan hak ve özgürlüklere saygılı, ülkede yurttaşlık, kardeşlik, dayanışma ve birlik bağlarının güçlenmesine önem veren, Kemal Atatürk önderliğinde oluşturulan çağdaş Türkiye modelinin güvencesidir.

Sayın milletvekili Avni Doğan’ın da CHP’nin bu temel ilke ve ideolojisini çok iyi bildiğini düşünüyor, bilmiyorsa öğrenmesini tavsiye ediyorum.

AKP milletvekili Sayın Avni Doğan’ın 26.06.2010 tarihinde İl Danışma Meclisi toplantısında  “12 Eylül öncesinden bu yana terörü bir tarafımıza aldığımızı, PKK terör örgütüyle birlikte yürüdüğümüzü” ifade ederek, partimizi suçlamaya çalışmıştır.

CHP hiçbir zaman terörün yanında olmamıştır, terörden nemalanmamıştır. CHP’nin teröre ve ülke gerçeklerine bakış açısı ve uygulamaları parti programımızda açık açık belirtilmiştir. Kaldı ki, Yurtta ve dünyada barışı, ülkemizin ve yurttaşlarımızın güvenliğini ve çıkarlarını koruyan, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış bir Türkiye yaratmak, Cumhuriyet Halk Partisinin temel ilkelerindendir.

Bu Bağlamda partimizi kan emici terör örgütleriyle bir arada göstermek isteyen Sayın Avni Doğan’ı kınıyor, bu sözlerini bir kez daha düşünmesini ve değerlendirmesini temenni ederken, bu suçlamayı kesinlikle reddettiğimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.