Atalay, seçim kurullarında incelemede bulundu

Atalay, seçim kurullarında incelemede bulundu
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Vatandaşın iradesini baskı altına alacak hiç bir görüntüye izin vermeyiz dedik ve onu yerine getiriyoruz. Her yerde yoğun güvenlik önlemi alındı. Sabahtan bu yana 101 kişi gözaltına alındı. Dün de 138 kişi gözaltına alınmışt

Bakan Atalay, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile birlikte Keçiören ve Yenimahalle'de seçim kurullarında ve oy verilen okullarda incelemelerde bulundu. Keçiören'de Kalaba Lisesi'nde alınan güvenlik önlemlerini ve çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Atalay, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Atalay, ülke genelindeki seçimin nasıl gittiğinin sorulması üzerine "Güvenlik açısından huzurlu bir halk oylaması ortamı" diye konuştu.

Türkiye'de sabah saat 07.00'dan itibaren gerek Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gerekse jandarmaya bağlı birimlerinin çalıştığını vurgulayan Bakan Atalay, mülki idare amirlerinin ve güvenlik birimlerinin izinlerin kaldırıldığını hatırlatarak, "Hepsi alanlarda. Vatandaşın iradesini baskı altına alacak hiç bir görüntüye izin vermeyiz dedik ve onu yerine getiriyoruz. Her yerde yoğun güvenlik önlemi alındı. Sabahtan bu yana 101 kişi gözaltına alındı. Dün de 138 kişi gözaltına alınmıştı. Arkadaşlarımıza talimatımız bu konuda hiçbir müsamaha göstermesinler. Vatandaş gitsin sandığa oyunu kullansın. Ona sandığa gitme diye kimse baskı yapamaz" diye konuştu.

Bakan Atalay, vatandaşlara da seslenerek, "Emin olun her yerde güvenlik sağlandı, hiç kimse sizi engelleyemez, vatandaşlık görevinizi yerine getirin" dedi.

Bakan Atalay, 1 jandarma erinin mayın patlaması sonucu şehit olduğunu belirterek üzüntülerini dile getirdi. Atalay, ülke genelinde ufak tefek olayların olduğunu belirterek "Önemsenecek seviyede değil. Çok yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Atalay, basketbol milli takımının finale yükselmesinden duyduğu mutluluğu da dile getirerek, "İnşallah 3 bayramı bir arada yaşacağız. Ramazan Bayramı, Referandum ve milli takım finale kalması" dedi. Bakan Atalay, Ankara'da görevde olacağı için maça gidemeyeceğini ifade ederek milli takımın başarısını "Bayram üstüne bayram oldu" diye yorumladı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.