Askerlerimiz Kendi Ürettiğimiz Silahları Taşıyacaklar

Askerlerimiz Kendi Ürettiğimiz Silahları Taşıyacaklar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'daki Adik Tersanesi'nde, Ç-151 Süratli Amfibi Gemisinin denize indirilmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

 

Törende, Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de hazır bulundu. Erdoğan konuşmasında, ocak ayında ilk kaynağı yapılan geminin 8 ay gibi kısa bir süre içinde denize indirilme aşamasına ulaşmış olmasının, tersane sektörünün gurur verici bir başarısı olduğunu söyledi.

Savunma sanayinde gelinen noktayı değerlendiren Erdoğan, "Bu yıl sonunda da hedefimiz savunma ihtiyaçlarımızın yüzde 50'si Türkiye'deki firmalarımızdan karşılanacak. Savunma sanayinin cirosunda, 2009 sonunda 2.4 milyar doları yakaladık. 2010 sonunda 3 milyar dolar hedefine koşuyoruz. Savunma sanayinde ihracatımız da ciddi bir ivme kazandı. 2011'de hedef 1 milyar dolar. Türkiye ilk kez kendi milli piyade tüfeğini tasarladı. 2011 seri üretim yılı oluyor. Artık askerlerimiz kendi ürettiğimiz silahları taşıyacaklar. İlk defa ülkemiz tank üretimine başlamış bulunuyor. Kendi tanklarımızın prototif üretimini şu anda yapıyoruz. Özellikle

askeri gemilerin ülkemizde inşası konusunda dışa bağımlılığımız tamamen ortadan kalkmış bulunuyor" dedi.

Konuşmaların ardından Ç-151 Süratli Amfibi Gemisi törenle denize indirildi.

İHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.