Asalakları atmak için 'evet'

Asalakları atmak için evet
Referandum çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Yunuseli Mahallesi'nde gövde gösterisi yaptı.

Yunuseli Mahalle Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine; Devlet Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen ve binlerce vatandaş katıldı. Bu referandumun bir parti seçimi olmadığına dikkat çeken Bakan Faruk Çelik, "Bazı siyasi partiler, sanki bir siyasi yarış varmış gibi, olayın özünden vatandaşımızın kafasını karıştırarak saptırmak istiyorlar. Bunu bir siyasi parti mücadelesine dönüştürürseniz Türkiye'de herkesin beklediği bu değişikliğe yazık ederseniz. Hak etmediği bir ithamla bir değişikliği karşı karşıya bırakırsınız" ifadelerini kullandı.

"BU ANAYASA, 73 MİLYONUN AYAĞINDAKİ PRANGALARI ATMASINI SAĞLIYOR"

Anayasa değişikliğinin milletin önündeki engelleri kaldırdığını kaydeden Bakan Çelik, "73 milyonun ayağındaki prangalarını atmasını sağlıyor. Devlete yapışık asalakları, devlete yapışık prangaları atmak için bu anayasa değişikliği yapılıyor. Bu referandum mutlaka 'evet' oyu almalıdır. Bu referandum 73 milyonun, yani milli iradenin baş tacı edilmesini getiriyor. Millet hukukçulurdan, siyasetcilerden de üstün olacak, millet ne derse o olacak. Bunun pekişmesi için, yani artık millet iradesi hakim olsun, en üst güç olsun düşüncesi ile bu anayasa refenrandumu mutlaka kabul edilmelidir. Allah korusun yine Türkiye, milleti hiçe sayan uygulamalarla karşı karşıya kalabilir. Çocuklarımızın geleceği için, darbenin, en önemlisi terörün son bulması için bu referandum son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

"BDP 'BOYKOT 'DİYOR, TERÖRÜN SONA ERMESİNİ İSTEMEYENLER TABİİ Kİ DİRENECEKTİR"

Bugün terörle ilgili çok farklI yorumların yapıldığına dikkat çeken Çelik, "Kimin eli kimin cebinde belli değil. Mehmetçik şehit oluyor, karşılıklı ithamlar oluyor. İşte bu sürecin şeffaflaşması için bu refenrandum son derece önemlidir. Bundan rahatsız olan BDP, 'Boykot edeceğiz' diyor. Neden? Terörün sona ermesini istemeyenler tabii ki direneceklerdir. Ama inanıyorumki aziz milletimiz buna geçit vermeyecek, terörü sonlandırmak için anayasaya 'evet' diyecektir" açıklamasını yaptı. Herkesin kendi işiyle meşgul olacağının altını çizen Çelik, "Asker güvenlikle meşgul olacak, yargı adalet dağıtacak, siyasetçi Türkiye'yi idare edecek. Elmalar, armutlar karışmıyacak bundan sonra" dedi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise, "Sivil bir ortamda yapılan anayasa, mutlaka sizin haklarınızı özgürlüklerinizi daha ileriye taşıyan deşikliklerdir. Darbe ortamlarında yapılan anayasa sizlerin haklarını geriye götüren düzenlemelerdir. Bu yüzden 12 Eylül'de sandık başında yapacağız oylamada, irade beyanında, mutlaka ülkenin geleceğini daha ileriye taşıyacak şekilde tercihinizi kullanacağınıza yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.