Arınç'tan yerel gazeteleri rahatlatacak açıklama

Arınçtan yerel gazeteleri rahatlatacak açıklama
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel basına müjdeyi Bitlis'te verdi. Arınç, "Resmi ilanlar kesilmeyecek. Aksine yerel basını destekleyici düzenlemeler getiriyoruz" dedi.

Bakan Arınç, İhlasiye Medresesi'nde açılış ve toplantılarının ardından düzenlediği bir basın toplantısı ile Bitlis ziyaretini değerlendirdi. Bitlis'teki vakıf eserlerinin restorasyonu hakkındaki son durumla ilgili olarak Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen'den bilgi alan Arınç, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arınç, "Bitlis bir ilim, tarih, kültür, sanat beldesidir. Medeniyetlere beşiklik yapmıştır. Selçuklular ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. Bitlis'te yaşayan insanlar bu değerlere sahip oldukları için ne kadar övünseler azdır. Bitlis vakıf eserleri bakımından da çok önemli bir yere sahiptir. Onun için burada bölge müdürlüğümüz var. Bitlis ve çevre illerdeki vakıf eserlerinin yeniden hayata kazandırılması için çalışmalar yapılıyor. İhlasiye Medresesi ve buna benzer eserlerle geçmişimizi, tarihimizi çok daha iyi anlamış oluyoruz. Medeniyetimizin bir ismi de vakıf medeniyetidir. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz son 7-8 yıl içerisinde Türkiye genelinde 4 bine yakın vakıf eserini restore etmiş ve toplumumuza kazandırmıştır. Biz bunların sadece Türkiye için değil, bir dünya mirası olarak ayakta durmasını istiyoruz. Bunun için restorasyonlarını yapıyoruz. Bitlis gelişiyor ve kalkınıyor. Dün ulaşım konusunda en büyük engellerden birinin açılışını yaptık. Bitlis çevre yolu 2 kilometreye ulaşan tüneli, viyadükleri ve yoluyla hizmet girdi. Bugün görüyoruz ki Bitlis çevre yolu ile bölünmüş yoları ve üniversitesi ile sağlık alanındaki gelişmeleri ile her sektördeki gelişme atılımları ile inşallah daha iyi yere gelecektir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Yerel gazetelerin geçimleri resmi ilanlardan oluşuyor. Bir dönem resmi ilanların kaldırılacağı gündeme gelmişti. Bu tekrar gündeme gelir mi" sorusu üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Anadolu'daki yerel gazetelerin tek geçim kaynağı olan Resmi İlanların kesilmesi söz konusu değil, aksine yerel gazetelerin desteklenmesi için yeni düzenlemeler yapıyoruz" cevabını verdi.

Arınç, buradaki açıklamasının ardından Bitlis-Tatvan yolu üzerinde bulunan Bitlis Eren Üniversitesi tarafından kullanılan El-Aman Hanı'nı ziyaret etti. Arınç, buradan karayolu ile Muş'taki programına katılmak üzere yola çıktı.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.