Arınç'tan TRT'ye tepki

Arınçtan TRTye tepki
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandum öncesi tüm teşkilatları ile birlikte "hareket" halinde olduklarını söyledi.

Gümüşhane temaslarını gerçekleştirmek üzere Trabzon'dan gelirken, Torul ilçesine uğrayan ve Belediye Başkanı Selami Bostan'la bir süre görüşen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, referandum çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardı.

Yaptıkları çalışmaların amacının halkı dinlemek ve 12 Eylül'deki halk oylamasında Anayasa'da nelerin değiştiğini anlatmak olduğunu belirten Arınç, "Niçin evet demek lazım, hayır demek gerekiyorsa niçin hayır denecek bunları anlatmaya çalışıyoruz. Körü körüne 'evet' veya 'hayır' olmaz. 26 tane madde değişmiş. Herhalde bunlar bir şey için değişti. Toplumun bütün kesimleri bundan istifade edecekse, daha ileri haklar gelecekse bunlara göz kapatıp da hayır vermek yanlış işlemdir. Biz vatandaşımıza güveniyoruz. Sandık önüne geldiği zaman en doğdu ve isabetli kararı verecektir. Bize düşen de yaptıklarımızı anlatabilmek." dedi.

AK Parti iktidarı süresince hayalleri hakikat yaptıklarını ifade eden Arınç, "Türkiye'nin her yerine ulaşmak mümkün artık. Yollarla havayoluyla trenlerle. Her yere yatırımlar yapıyoruz. Yapacağız diyoruz. Biz bunları yapmak için geldik haramilik için  gelmedik." şeklinde konuştu.

Arınç ve beraberindeki heyet Belediye Başkanlığı binasından Merkez Camisi'ne kadar yürüyerek, yol üzerindeki vatandaşlarla selamlaştı. Öğle namazını Torul Merkez Camii'nde kılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Gümüşhane'ye hareket etti.

Torul Belediye Başkanı ziyareti esnasında gazetecilere hangi ajans ve gazetelerde çalıştığını soran Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisine bağlı olan TRT muhabirlerinin ilçeye gelmediğini öğrenince, "TRT'ciler de milli gazete gibi, iş bittikten sonra gelir. Yaz onu bir kenara TRT kimse yan gelip yatmasınlar." ifadelerini kullandı.

Belediye ziyaretinin ardından başkanlık binası önünde hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Arınç, MHP'li Belediye Başkanını kendi yanına çağırarak, "Gel gel bunu Oktay Vural'a göstereceğim" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.