Arınç: Usule ve hukuka uygun bir karar olacak

Arınç: Usule ve hukuka uygun bir karar olacak
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, referandumla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa'ya uygun bir karar vereceği beklentisi içerisinde olduklarını belirtti.

 

Memleketi Manisa'da bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, referandumla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Arınç, "Anayasa Mahkemesi'nin bu hafta içerisinde referandumla ilgili iptal başvurusuna bir karar vermesini hepimiz bekliyoruz. Bunun üzerine çok şeyler söylendi, çok şeyler yazıldı. Bunları tekrarlamayacağım ama biz Anayasa Mahkemesi'nin anayasaya uygun bir karar vereceği beklentisi içerisindeyiz. Umuyorum ki halkımız 12 Eylül'de referandumla karşı karşıya kalacak ve anayasa değişiklikleri konusunda 'Evet' veya 'Hayır' oyunu özgürce kullanacaktır. Anayasa Mahkemesi usule ve hukuka uygun bir karar vereceğini ve bunun kamuoyunu tatmin edeceğini söyleyebilirim. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

STK'LARIN BİLDİRİLERİ OLUMLU 

Demokratik açılım ve terörle mücadele konusunda son gelişmeleri değerlendiren Arınç şunları söyledi: 

"Türkiye'de, 'Demokratik Açılım' veya 'Milli Birlik ve Kardeşilik Projesi' son bir yıldır başarıyla devam ediyor. Bundan sonra da elbette devam edecek. Bu konuda hükümetin yaptığı, parlamentomuzun yerine getirdiği pekçok görevler de oldu. Yasal düzenlemeler yaptık, idari tedbirler aldık, bundan sonra da gerekli olan bütün tedbirleri bütün uygulamaları yapmaya devam edeceğiz. Tabii bu konu sadece hükümetin değil, 72 milyon Türkiye'de yaşayan her yurttaşımızın daha huzurlu daha birlik ve bütünlük içerisinde yaşayabileceği bir Türkiye'nin hepimizin gayretleriyle ancak olabileceği konusunda bir beraberliğimiz var. Son yaşadığımız terör olayları elbette hepimizi çok üzmüştür. Bu terör olaylarının niçin son zamanlarda artış gösterdiğini, niçin Türkiye'de daha fazla şehit verecek bir noktaya geldiğini hepimiz üzüntüyle izliyoruz. Terörün de minimize edilmesi, eylem yapamaz hale gelmesi, teröristle mücadelenin bundan sonra da göstermesi bakımından elbette hepimize düşen görevler var. 

Son zamanlarda sivil toplum kuruluşları bildiriler yayınlayarak, meslek kuruluşlarıyla birlikte PKK'nın silahını bırakması, eylem yapmaması, Türkiye'deki bütünlüğümüzü muhafaza etmemiz için el ele vermemiz gerektiği, parlamentonun öncülüğünde Türkiye'de terörü sona erdirecek eylemlerin daha güçlü hale gelmesi için çalışmalar yapılıyor. Elbette bunlara da ihtiyacımız var, çünkü topyekün bir mücadeledir. Terörler mücadele hatta bir ülkenin sadece kendisinin yapacağı iş değil, bir ortak mücadele alanıdır. Bu konuda Türkiye bugüne kadar örnek bir mücadele de vermiştir. Ama sonuca ulaşmak bakımından hem milletimizin el ele, hem de terörle mücadele eden diğer ülkelerle de müştereken yapacağı çalışmalara da ihtiyacımız var." 

Parlamento içerisinde ve dışındaki siyasi partilerin terörle mücadele konusunda ortak anlayışa sahip olduğuna inandığını kaydeden Arınç, "Bunun gerçekleşmesi hükümetle de yasama organıyla da bu işbirliğinin yapılmasına bağlıdır. Terörle mücadele bir iç politika meselesi değildir, Türkiye'nin ana gündemidir ve bu ana gündemin birlikte ancak başarıya ulaşması mümkün diye düşünüyorum. Sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve siyasi parti yöneticilerinin yaptığı açıklamaların bu anlamda olumlu olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.