Arınç: Genel başkanlığını kasetlere borçlu olanlar var

Arınç: Genel başkanlığını kasetlere borçlu olanlar var
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de genel başkanlıklarını video kasetlerine borçlu olanların bulunduğunu söyledi.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı'nın Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin güçlü bir ülke ve her zaman mazlumların yanında olduğunu belirterek, "Ülkenizden umreye giden vatandaşlarımız var. Vatandaşlarımız orada alışveriş yapmak için girdikleri iş yerlerinde para ödemek istediklerinde iş yeri sahibi nereden geldiklerini sorduklarında Türkiye'den deyince, oradaki kişi sizin borcunuz yok, sizin borcunuz Davos'ta ödendi diyerek parayı almamıştır. Biz mazlumun yanındayız, zalimlerin değil zulme uğramışların yanındayız" dedi.

Arınç, "CHP ana muhalefet partisi, tek başına iktidara geleceğim sözünü ben Baykal'dan hiç duymamıştım, şimdi Kılıçdaroğlu'ndan duyuyorum. Olabilir, ana muhalefet her zaman iktidarın alternatifidir. Bir genel başkan da bunu söylemelidir. İddiası olmasa ona genel başkan denmez. Peki sen iktidara geleceksin, Ak Partiyi'de beğenmiyorsun, AK Partiden farklı ne yapacaksın? Biz 15 bin kilometre yol yaptık, sen 25 bin mi yapacaksın, yok beni oraya karıştırma, şu kadar havaalanı, bu kadar köprü, bu kadar okul, bu kadar üniversite sen bunlardan farklı ne yapacaksın? Hayır benim böyle bir iddiam yok ama ben iktidara geleceğim.

Bazı sorunları çözeceksin mesela başörtüsü sorunu gibi, gazeteci soruyor başörtülü kızlarda gidecek mi? Cevap veriyor. Herkes üniversiteye gidecek. Biz bu sorunu çözeceğiz. Peki nasıl çözeceksiniz? Orayı sorma biz iktidara geldikten sonra kendi kendine çözülecek. Bunlar çok ucuz ve demagojik bir laf" dedi.

Son günlerde tartışılan konulara değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, "Havuzlu villası var mıydı yok muydu, torunlarını sigortalı yaptırdı mı yapmadı mı, oğlu ilköğretimde okurken sigortaya kaydettirdi mi ettirmedi mi. Onun genel müdürlüğü zamanında sosyal sigortalar 2,5 katrilyon zarar etti mi etmedi mi ? Hiçbirisine hayır diyemez, ama bunların üstünü örtüyor, biz iktidara geldiğimizde bize dikkat edin her şeyi çözeceğiz diyor. Kasetler yayınlanıyor, özel hayatla siyasetin ilişkisi olamaz diye kestirip atıyor. Halbuki o kaset, onun için ne kadar verimli olmuştu. Genel başkanlığını video kasetlerine borçlu insanlar var Türkiye'de. Alın teriyle siyasette bugüne kadar tırnağıyla geldiği bir nokta olmayan insanların, aday olmayacağım, aday olmayacağım, haşa amentü gibi her Baykal'ı ziyareti sonrası ekran önünde yemin tekrarlayan insanların şimdi genel başkanlık yaptığını görüyoruz.

Bunun Türkiye için ne anlam ifade ettiğini önümüzdeki seçimlerde göreceğiz. Siyasetçi dürüst, ilkeli, çalışkan olmalı ve prensiplerinden taviz vermemeli. Halkın ihtiyaçlarını görmeli ve populizmle değil gerçek projelerle ortaya çıkmalı" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum