Anadol: Size bilgi verdiler mi vermediler mi?

Anadol: Size bilgi verdiler mi vermediler mi?
CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, bölücü örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'la hükümetin bilgisi dahilinde bir devlet memurunun görüşüp görüşmediğini sorarak, "Bu işlerde dünyanın hiçbir yerinde bakanlar görüşmeye gitmez. Başbakan'ın bağırıp çağırarak olayı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'la görüşüldüğü tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın, siyaset sözlüğü dışında, hakarete varan cümlelerle konuşmalar yaptığını belirten Anadol, Erdoğan'ın, Öcalan'la görüştüğünü iddia edenlerin, 'şerefsiz' olduklarını iddia etti. Erdoğan'ın bir televizyon programında 'Hükümet masaya oturmaz ama devlet görüşme yapabilir' dediğini belirten Anadol, istihbari organlardan yetkililerin, Adalet Bakanlığı yetkililerinin ya da güvenlik birimlerinin görüşebileceğini söylediğini hatırlattı. CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın 2 ay önce bu konuda bir soru önergesi verdiğini hatırlatan Anadol, son 2 ay içinde MİT, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı veya Emniyet Genel Müdürlüğü'nden görevlendirilen kişilerin, Öcalan'la İmralı'da görüşüp görüşmediğini sordu. Anadol, Başbakan Erdoğan'ın bu soruya eveleyip gevelemeden bir cevap vermesini istedi.

Anadol şunları söyledi: "Size bilgi verdiler mi vermediler mi? Bilginiz dışında yapıldıysa, bu görevliler hakkında ne işlem yaptınız? Oraya Cemil Çiçek veya İçişleri Bakanı gidecek değil. Hükümetin bilgisi dahilinde bir devlet görevlisi görüşme yaptı mı yapmadı mı? Bu görüşmeler içinde ateşkes var mı yok mu? Murat Karayılan'ın, '4 kez görüşüldü' sözlerine Başbakan niye açıklık getirmiyor? Bu işlerde dünyanın hiçbir yerinde bakanlar görüşmeye gitmez. Hükümetin görevlendirdiği kişiler görüşme yapar. Zaman zaman memur olmayan kişileri de kullanırlar. Başbakan'ın bağırıp çağırarak olayı kapatmaya hakkı yok. Buna tevil yollu ikrar derler."

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Anadol, KPSS sonuçlarına ilişkin tartışmaların hatırlatılması üzerine bu olayın kapatılamayacağını, izini sürüp sorumluları ortaya çıkarmanın ise başka bir olay olduğunu ifade etti. Ortada açıkça bir hile, sızdırma ve dalavere olduğunu dile getiren Anadol, bu sınavın meşru sayılmasının ve bunun üzerinden işlem yapılmasının hukuka, ahlaka ve mantığa aykırı olduğunu vurguladı. Anadol, "Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu, atamaları durdurmaya davet ediyorum. Sınav tarihinde böyle bir olay yok. Bu kurum, rica-minnetin geçerli olmadığı iki üç kurumdan biriydi. AK Parti iktidarında bu da oradan çıktı. Bu atamaları yapmaya hakları yok. Bu atamalar kanuni değildir, ahlaki değildir. Hükümet bu sınavın sonuçlarına göre işlem yapmamalıdır" şeklinde konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.