Anadol, Erdoğan'a yüklendi

Anadol, Erdoğana yüklendi
CHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Kemal Anadol, referandum ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim olayı hakkında söyledikleri söz üzerine CHP İl binasında basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan'ın Dersim olayı için söyledikleri ile vatandaşları yanılttığını belirten CHP İzmir Milletvekili Kemal Anadol, Başbakan'ın tarihi bilmediğini ileri sürdü.

Referandumda Türkiye'nin 'evet' oyu çıkarsa başka yere, 'hayır' oyu çıkarsa başka yere yöneleceğini belirten CHP'li Anadol, 'evet' oyu çıkarsa ülkenin demokratik bir yara alacağını, 'hayır' oyu çıkarsa ülkenin antidemokrat sıfatından kurtulacağını iddia etti. Vatandaşların neye evet neye hayır diyeceklerini bilmediklerini söyleyen Anadol, siyasi liderlerin gerekli açıklamaları yapmaları gerektiğini ifade etti.

Başbakan'ın gazetelerde çıkan Dersim olayı ile ilgili açıklamalarına değinen CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, Başbakan Erdoğan'ın Dersim olayını CHP ve İsmet İnönü'nün üstüne atmaya çalıştığını böylece vatandaşları yanıltarak oy almak istediğini belirtti.

Başbakan'ın Dersim hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olmadığını iddia eden Anadol, şöyle konuştu: "Dersim olayı İsmet İnönü izindeyken olmuştur. O dönemde Başbakan vekili olarak Celal Bayar tüm siyasi, idari sorumluluklara sahiptir. Bunların İsmet İnönü ile alakası yok. Başbakan'ın bunlardan bilgisi yoksa büyük bir felakettir. Eğer bildiği halde konuyu çarpıtıyorsa felaketin ötesinde rezillikle karşı karşıyadır."

Türkiye'nin kendi tarihi ile hesaplaşmadan önce Başbakan'ın hesaplaşması gerektiğini vurgulayan Anadol, "Sayın Erdoğan'ın zoru Cumhuriyetle, Atatürk iledir. Başbakan, Atatürk'e söyleyemediklerini İsmet İnönü'ye söylüyor" dedi.

Başbakan'ın daha önceki siyaset döneminde söyledikleri ile şimdikilerin birbiriyle uyuşmadıklarını söyleyen Kemal Anadol, yeni anayasanın demokrasi adı altında Türkiye'yi sivil diktatörlüğe çevirmek için yapıldığını söyledi. Başbakan'ın bütün bu yaptıkları ile Alevi vatandaşlara hoş görünerek oy almaya çalıştığını ifade eden Anadol, "8 senedir cem evlerini ibadethane olarak saymayan Başbakan nasıl Alevi vatandaşlardan oy bekliyor" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.