'AKP ibadeti yasakladı' haberine yalanlama

AKP ibadeti yasakladı haberine yalanlama
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, bazı basın organlarında yer alan 'AK Parti ibadeti yasakladı' temalı haberlerin gerçeklere aykırı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu bildirdi.

Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, yaptığı yazılı açıklamada, bir kısım yazılı basında, son günlerde Ramazan ayındaki umre ibadetiyle ilgili, 'AK Parti ibadeti yasakladı' temasını içeren haberlerin yer aldığını belirterek, bu haberlerin tamaman gerçeğe aykırı olduğunu ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapıldığını bildirdi. İbadet ve seyahat hürriyetinin, temel hak ve hürriyetlerden olduğunu ve bunların da Anayasal teminat altında bulunduğunu belirten İpek, bu nedenle bunun yasaklanmasının, teklif dahi edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Bu çerçevede her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının istediği her zaman umre ziyareti yapabildiğini dile getiren İpek, bundan sonra da hiçbir sınırlama olmaksızın yapmaya devam edeceğini kaydetti. İpek, "Öte yandan özgürlüklerin genişletilmesinin savunucusu ve öncüsü olan AK Parti'nin habere konu edilen türden bir yasaklamanın mimarı olması da düşünülemez. Yine haber hazırlanırken haberin doğruluğunun araştırılmamış ve görüşümüze başvurulmamış olması da yürürlükteki kurallar ve sorumlu gazetecilik anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Esasen baştan sona gerçekle ilgisi olmayan bir habere cevap vermenin gerekliliği her türlü izahtan vareste olup, iş bu açıklama milletimize duyduğumuz saygının bir sonucu olarak yapılmıştır. Ayrıca bu yönde haber yapanlar umreye gitmekle ilgili herhangi bir sınırlama olmadığını, bizzat umreye gitmek için müracaat ederek de görebilirler" dedi.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.