Akdağ'dan Türban Eleştirisi

Akdağdan Türban Eleştirisi
Sağlık Bakanı Akdağ, üniversitelerde kılık kıyafete karışmanın kimsenin hakkı olmadığını ifade ederek, "Ayıp değil midir 2010 yılında insanlara nasıl giyinip oturacaklarını, kalkacaklarını öğretmeye çalışıyoruz" dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) 2010-2011 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açılışta üniversitelerdeki kılık kıyafet yasağı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Bakan Akdağ, "Öğrenciler şöyle giyinebilirler mi giyinemezler mi? Bunu tarif etmeye, bunu belirlemeye benim ne hakkım var? Bunu belirlemeye benim hakkım yok. Bu sizin özgürlük alanınızdır. Ayıp değil midir 2010 yılında insanlara nasıl giyinip oturacaklarını, kalkacaklarını öğretmeye çalışıyoruz? Hatta bunların talimatını veriyoruz. Böyle şey olur mu? Bunu kabullenmek imkansız.

Birazcık dünyayı bilen herkes 2010 yılında Türkiye'nin geldiği ekonomik kalkınmışlık seviyesiyle özgürlük ve demokrasi tasavvurunu yan yana getirdiğinde özgürlük ve demokrasilerin geride kaldığını bize gösterir. Bunun için çabalıyoruz. Yine tartışmalar alevlendi" şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ üniversitelerde çeyrek asır görev aldığını ifade ederek, "Ama bu çeyrek asır bende çok şeyi sildi. Bu ülkede eğer bunlar bir daha yaşanmayacaksa açıkça söylüyorum öğrenciler sayesinde yaşanmayacak. Ne oldu? Ben 12 Eylül ihtilali olduğu zaman gencecik Tıp fakültesi öğrencisiydim. Arkadaşlarımız alındı, hapislere götürüldü. İşkencelere tabi tutuldular. Çok üzüldük.

Bundan birkaç yıl sonra birlikte okuduğumuz arkadaşlık ettiğimiz, oturduğumuz kalktığımız, not alıp verdiğimiz arkadaşlarımızın önüne kısıtlama getirildi. Bir kısım arkadaşlara dediler ki, 'Senin başın örtülü artık sen bu okula giremezsin' çok büyük ruhsal yıkıntılarla yan yana kaldık. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Yanlış anlaşılmasın sadece meselenin başörtüsü kısmını konuşmuyorum.

Erkekler için 'küpe takıyorsun giremezsin, mini eteklisin giremezsin' dediler. Bırakalım yetişkin insan kendi karanını kendisi versin. Bakın şimdi tartışmalara, önünden perçemi görülürse olur da olmaz da tartışmalarını başlatanlar var. İnanın bu ülkenin bir siyasetçisi olarak bu tür tartışmaları yaşamaktan hicap duyuyorum" diye konuştu.

Törene Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz, Yüksel Coşkunyürek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve çok sayıda bürokrat ile öğrenci katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.