Ak Partili Öçal CHP ve HDPli vekilleri eleştirdi

Ak Partili Öçal CHP ve HDPli vekilleri eleştirdi
Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal TBMM'de bütçe görüşmelerinde HDP ve CHPli vekillere maraş olayları üzerinden sert çıktı

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün Maraş katliamına ilişkin sözlerine ve destekçisi CHP’ye TBMM Genel Kurulunda sert sözlerle cevap verdi.

‘’Biz Kahramanmaraşlılar olarak, daima bu katliamın acısını içimizde yaşadık ‘’ diyen Öçal ;

‘’O dönemde ülkenin kaos ortamına çekilmesi, halkın kutuplaştırılmaya çalışılması maalesef Kahramanmaraş’ımız da bu acı olayın yaşanmasına neden oldu. Dışarıdan gelen provakatifler ve ajanlarca işlenmiş bu katliam asla bir tek Kahramanmaraşlı ile bile anılamaz’’ dedi.

‘’Kahramanmaraş bağrından daima güzel insanlar ve yiğitler yetiştirmiştir’’ diyen Öçal, sözlerine şöyle devam etti; ‘’ Akif İnan, Cahit Zarifoğlu, Necip Fazıl, Nuri Pakdil,  Rasim Özdenören, Erdem Bayezit, Abdurrahim Karakoç, Mahsuni Şerif gibi daha nice değerleri yetiştiren Kahramanmaraş, insanı ve insanlığı yücelten bir ruha sahiptir’’.

Bu sözleleriyle Meclis Genel Kurulunda alkışlanan Öçal ; Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdü, Türkü, Çerkeziyle  kardeşlik hamuru ile yoğrulu Kahramanmaraş ‘ın  adı anılsa anılsa kahramanlığıyla ve yiğitliğiyle anılmalıdır. Sütçü İmamıyla, namusuna, bayrağına düşkünlüğüyle anılmalıdır. Kahramanmaraş’ın ve güzel insanlarının katliam gibi ağır bir töhmet altında bırakılmasını şiddetle kınıyorum’’. Diyerek sözlerine son verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.