‘Ak Parti 12 Eylül'de biletini alacak’

‘Ak Parti 12 Eylülde biletini alacak’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Böyle tesadüfler üst üste birikince hukuk devleti sorgulanmaya başlar, hukuk devleti tesadüflere bırakılacak şekli değildir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, Kilis'te referandumda "Evet" oyu çıkması için bir baskı olduğunu belirterek, "Kilis'in sokaklarında bir tedirginlik var. Kilis'te ilginç bir durum var. Birileri yolsuzluklarını yolsuzluktan dağıttıkları çıkarları bir yerlere dağıtılarak, paylaşanlar, bundan nemalanlar, Kilis halkı üzerinde tepki göstermesinler diye, korku, baskı oluşturuyorlar gibi bir manzara var. Kilis'in 2 tane milletvekili var. Bu aritmetiği değiştirmek zorundayız. Sizlere görev düşüyor. Sandıkta Kilis kendi hakkını koruyacak. Geçmişte gasp edilen haklarını takip edecek. Kilis'te, bu baskıyı kıracak. Bu korkuyu aşacak, bir milletvekilini CHP'den göndermek gerekiyor. Kilis için çok iddiaların olduğunu da biliyoruz. 2011 yılında Kilisliler, CHP'den milletvekili gönderene kadar, Kilis ile ilgili denetim konularını bundan sonra Gaziantep milletvekillerimiz, denetim yetkisini parlamentoda Kilis adına yürüteceklerdir. Bunu Kilis'in yerel yönetimleri de duysun, baskı kurmaya çalışan yerel yöneticilere yamanarak ihale kapanlarda duysun, buradan tüm Türkiye'ye sesleniyorum.

Demokrasi sahtekarlarına sesleniyorum, Ankara'daki, halka sosyal devlet adı altında kandırmaca olarak yaptıkları 3-5 kuruşluk yardımı bile kesme tehdidinde bulunuyorlar, Kilis'te, hane başına yapıyorlar bunu, köy başına yapıyorlar bunu, yeter ki hayır oyu vermeyin, dara düşen sıkışan artık çözüm üretemeyen yaşlanan yolun sonuna geldiğini gören bir iktidarın hazin manzarası var. Baskı ile bir dönem daha devam etmek. Korkutarak bir dönem daha gitmek. Bunlar çözüm değildir. Abbas yolcu, AKP'de 12 Eylülde biletini alacak, 2011 yılında da genel seçimler yapıldığında da o biletle tarihin siyasi mezarlıklar dışına gidecek. Giderken de hesap vermeden gitmek olmayacak" dedi.

Basın mensuplarının Yüksek Askeri Şura kararları ile ilgili ne düşünüyorsunuz sorusuna CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Türkiye'de hukuk devleti içerisinde Anayasa'nın ve yasaların öngördüğü çeşitli kurullar vardır. Bunların çalışma şekilleri vardır. Hukuk çerçevesinde bu kurullar görevini yaparlar. Böyle olagelmiştir. Böylede olmalıdır. Burada bizim dikkatimizi çeken ilginç tesadüfleri, ilginç rastlantıların öncesine böyle kurul toplantıları öncesine denk düşmesidir. Tam bir generalin üst rütbeye terfisinin görüşülmesinden bir gün önce bir tesadüf yaşanıyor. O tesadüf gereği bir soruşturma açılıyor.

O güne denk gelmiş, hemen terfi gününün öncesinde bu soruşturma açılıvermiş, öyle denk gelmiş, öyle gerek olmuş, buna inanmak ve kimseyi inandırmak mümkün değildir. Böyle tesadüfler üst üste birikince hukuk devleti sorgulanmaya başlar, hukuk devleti tesadüflere bırakılacak şekli değildir. Hukuk bir bütündür. Hukuk devleti bütün kurallar içerisinde yürüdüğü zaman gerçek demokrasi olur. Siz rastlantıları tesadüfleri, böyle hukuk devleti içerisinde motif olarak koyarsanız, yeni krizler olarak tırnak vermeye başlar."

CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıya CHP Tokat milletvekili Orhan Diren, Parti Meclis Üyesi Deniz Pınar Atılgan, CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen ve CHP Gaziantep milletvekilleri Akif Ekici, Yaşar Ağyüz CHP Kilis İl Başkanı Abidin Uslu, Merkez İlçe Başkanı Talat Kurt ve partililer hazır bulundu.

 İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.