‘13 Eylül sabahı kendimizi özgür hissedeceğiz’

‘13 Eylül sabahı kendimizi özgür hissedeceğiz’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 13 Eylül sabahı kendilerini özgür hissedeceklerini belirterek, "Halka hesap vermek zorunda olamayan bir yargının yerindelik kararları ile hükümetin önünü kestiği bir dönem kapanmış olacaktır" dedi.

Çeşitli toplantılara katılmak üzere Muş'tan karayolu ile Bitlis'e gelen Bakan Recep Akdağ ilk olarak Bitlis Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Akdağ burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis milletvekilleri, valisi ve sağlık birim amirleri ile Bitlis'te bir değerlendirme toplantısı yapmak için bulunduklarını söyledi. Bakan Akdağ, Bitlis'e her gelişinde ciddi değişimler fark ettiğini belirterek, "Bitlis'e sağlık alanında çok ciddi yatırımlar yaptık. Sadece Bitlis'e son 7,5 yıl içerisinde 82 milyon TL'lik bir sağlık yatırımı yaptık. Ülkenin her bölgesinde ihtiyaç olan yerlere ciddi sağlık yatırımları yapıyoruz. Özellikle Doğu Anadolu bölgesi biz göreve gelmeden önce ülkenin hizmetler açısından en geri kalmış bölgesiydi. Yani yollar, hastaneler, okullar, enerji ve belediye ile ilgili hizmetlerde geldiğimiz nokta önemlidir. Bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nde yeni hastaneler yapıyoruz. Bu bölgede önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde bölgenin 40-50 yıllık sağlık ihtiyacını karşılayacak modern binalarını yapacağız" dedi.

"BİTLİS'TE ÖRNEK BİR HASTANE YAPIYORUZ"

Sağlık Bakanı Akdağ, Bitlis'te Rahva Ovası'na yapılacak olan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesinin örnek bir hastane olacağını ifade ederek, "Bitlis'te Rahva'ya yapacağımız hastane örnek bir hastane olacak. Hastanenin yapılacağı yer bir menteşe misali, bütün ilçeleri biribirine bağlayan bir yerdedir. Yapılacak hastane gerek inşaatı ve gerekse donanımı ile burada vatandaşlarımıza çok güzel hizmetler sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Akdağ, "Bitlis'in sağlık durumunu geçmiş yıllarla karşılaştırdığınıza, 2002-2010 yılları arasında son atamalarla birlikte uzman hekim sayımız 5 kat artmış durumdadır. 29 uzman ile başlamış, 117 uzmanımız var. Diş hekimliğimiz 5 katına çıkmış, ebe hemşire sayısında da önemli değişmeler yaşanmış. Hizmet alımı ile çalışan personel 20 iken bugün 600'e çıkmış. Bitlis'te 4 adet paletli ambulans ve bir de helikopter ambulansımız hizmet veriyor. Helikopterle bugüne kadar 62 hasta taşınmıştır" şeklinde konuştu.

"YAPILANLAR LÜTUF DEĞİL"

Bakan Akdağ, "Bitlis Devlet Hastanesi ek binası örneği görülmemiş şekilde 1.5 yıl gibi çok kısa sürede tamamlandı. Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve son olarak da 400 yataklı hastanemizi yapacağız. Bu hizmetler bir lütuf değil. Bitlis halkına, Doğu Anadolu halkına, Türk halkına hükümetin vazifesidir. Biz gözümüzü yaptıklarımıza değil, yapamadıklarımıza diktik. Artık bundan sonraki dönemde yapamadıklarımızı yapmaya çalışacağız" dedi.

Bakan Akdağ, yapılan hizmetlerin referandumdan sonra daha da katlanacağını sözlerine ekleyerek, "12 Eylül'de yapılacak referandum ile halkın egemenliğini, kayıtsız şartsız hale getirmeliyiz. Bu sadece TBMM'nin duvarında yazan bir yazı olarak kalmamalıdır. 411 milletvekili bir anayasa değişikliği yapıyorsunuz. Öğrenim özgürlüğünün önünü açıyorsunuz, bir ana muhalefet partisi bunu yüksek yargıya götürüp, bozdurabiliyor. Doktorların muayenesi olmasın vatandaş bu çileyi çekmesin diye kanun çıkarıyoruz. Ana muhalefet partisi Anayasa Mahkemesi'ne, o da Danıştay ile birlikte bu kararınızı bozuyor. Biz anayasa değişikliğini bunun için yapıyoruz. Ben biliyorum ki, Bitlis halkı burada büyük bir Evet oyunun altına imza atacaktır. Bu bizim ve çocuklarımızın geleceği için önemlidir.

Burada kısır çekişmeler içine çekmek isteyen siyasilerin oyununa gelmeyeceğiz. 'Gidip oy kullanmayın' diyenlerin niyetlerini biliyoruz. Bunlar vatandaşın iradesine ipotek koymaya çalışıyorlar. Ben bunu demokrasiye ve vatandaşın iradesine saygısızlık olarak görüyorum. Aslında bunun arkasında bir baskı oyunu vardır. Biz hükümet olarak bu baskılara asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlar demokrasiyi yok edecek, geriletecek teşebbüslerdir. Barıştan ve demokrasiden bahsedeceksiniz, demokrasinin genişletilmesinden, insan haklarından söz edeceksiniz, ondan sonra bir insanın en tabii hakkı olan oy kullanmasını engelleyeceksin. Eminim ki vatandaşımız bu boykot kararlarına kulak asmayacaktır" şeklinde konuştu.

BİTLİS'İN LYS BAŞARISI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Bitlis'in geçmişte dere yatağına sıkışmış bir yapısı olduğunu ancak son yıllarda gelişim gösteren bir trend yakaladığını anlatan Bakan Akdağ, "Bitlis'e her gelişimde yeniliklerle karşılaşıyorum. Bitlis sınırlarını zorlayan, gelişebileceğini, büyüyebileceğini, burada çok daha yaşanabilir bir çevre oluşturulabileceğini gösteren bir yapı içerisinde görüyorum. Hele hele gençlerimizin üniversite sınavında gösterdiği başarı bizim göğsümüzü kabarttı. Doğu Anadolu milletvekili olarak bundan gurur duydum. İnşallah önümüzdeki yıllarda diğer doğu illerimiz de bu başarıyı yakalarlar" diye konuştu.

"13 EYLÜL SABAHI KENDİMİZİ ÖZGÜR HİSSEDECEĞİZ"

Bakan Akdağ bir gazetecinin, '13 Eylül Sabahı Türkiye'de neler değişeceği' sorusu üzerine, "13 Eylül sabahı kendimizi özgür hissedeceğiz. Biz halka hizmet eden insanlar olarak daha da rahat uyanacağız. Bu özgürlük hizmetlere yansıyacak. En önemli tarafı bu. Halka hesap vermek zorunda olamayan bir yargının yerindelik kararları ile hükümetin önünü kestiği bir dönem kapanmış olacaktır. Biz halka hesap veren kişileriz. Milletvekilleri bakanlar, başbakanlar ve hükümetler halka hesap verirler. Halka hesap vereceğimizi bildiğimiz ve işimizi iyi yaptığımız için, yeter ki önümüze engel çıkarılmasın. Biz bu hizmetleri artık ikiye katlayacağız. Türkiye artık böyle bir ülke oldu" diyerek açıklamasını tamamladı.

"ŞEKER YERİNE BAL YİYİN"

Bakan Akdağ'ın basın açıklamasının ardından Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz Bakan'a Bitlis balı hediye etti. Bakan Akdağ da balı alırken, "Buradan bütün Türkiye'ye seslenmek istiyorum. Dünyanın en güzel besini baldır. Bu balda Bitlis'te güzeldir. Bitlis'in dağlarındaki çiçeklerden alınan doğan ballar bütün besin değerlerinin üstündedir. Buradan bir mesaj vermek gerekir. Şeker yemek isteyenler, şeker yerine balı tercih etsinler" dedi.

Bakan Akdağ, Bitlis Valiliği'ni ziyaretinin ardından sağlık personelleri ile yapacağı toplantıya katılmak üzere Bitlis Devlet Hastanesine geçti. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Bakan Akdağ, Bitlis Belediyesi'nde yapılacak olan Sağlıkta Dönüşüm Programı Bitlis İl Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.