Kahramanmaraş’ta İş Arıyanlara Müjde: Belediye Geçici İşçi Alımı Yapacak!
Yayınlanma:
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, AKBEL A.Ş. üzerinden hizmet birimlerinde görevlendirilmek üzere 10 geçici işçi alımı yapacağını duyurdu.
"Hayvan Bakıcısı" unvanıyla yapılacak alımlar, 5 ay 29 gün süreli (geçici) işçi statüsünde gerçekleştirilecek.
BAŞVURU TARİHLERİ VE YÖNTEMİ
Adaylar başvurularını yalnızca dijital ortamda yapabilecekler.
- Başvuru Tarihleri: 25 Şubat 2026 – 26 Şubat 2026
- Başvuru Adresi: Kahramanmaraş Belediyesi Başvuru Formu üzerinden çevrimiçi olarak müracaat edilecektir.
ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR NELER?
İlana başvuracak adayların aşağıdaki kriterleri taşıması gerekmektedir:
- Yaş Sınırı: Son müracaat tarihi itibarıyla 45 yaşını doldurmamış olmak.
- Eğitim Durumu: En fazla lise mezunu olmak.
- İkamet Şartı: 25.02.2026 tarihinden önce Kahramanmaraş merkez ilçelerinden (Onikişubat veya Dulkadiroğlu) birinde ikamet ediyor olmak. (E-Devlet'ten alınacak "Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi" ile belgelenecektir.)
- Çalışma Düzeni: Vardiyalı çalışma sistemine engel bir sağlık sorunu bulunmamak.
- Adli Sicil: Devletin güvenliğine karşı suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu ticareti ve yolsuzluk gibi suçlardan mahkûm olmamak.
ÖNEMLİ UYARI: YANILTICI BEYANA DİKKAT!
Belediye tarafından yapılan açıklamada, başvuru sürecinde veya işe alım sonrasında gerçeğe aykırı belge sunduğu ya da yalan beyanda bulunduğu tespit edilen kişilerin başvurularının iptal edileceği belirtildi. İşe başlamış olsalar dahi bu kişilerin sözleşmeleri tazminatsız ve tek taraflı olarak feshedilecektir.
İSTİHDAM SÜRESİ VE KAPSAMI
Alınacak personeller, 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine göre istihdam edilecek olup çalışma süresi 5 ay 29 gün olarak sınırlandırılmıştır.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.