2024 yılı İçişleri Bakanlığı 4/B sözleşmeli 1.608 Sözleşmeli Personel Alım sınavına dair detaylar belli oldu!

2024 yılı İçişleri Bakanlığı 4/B sözleşmeli 1.608 Sözleşmeli Personel Alım sınavına dair detaylar belli oldu!
İçişleri Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 1.608 adet sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında yapılacak personel alımı için başvurular, 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden elektronik ortamda alındı.

SÖZLÜ SINAV VE BAŞVURU DETAYLARI

Başvuruların tamamlanmasının ardından, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav tarih, saat ve yer bilgilerini 17 Mayıs 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden öğrenebilecekler. Adaylar, “İçişleri Bakanlığı/e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla, “Başvurularım” sekmesinden bu bilgilere ulaşabilecekler. Sınavla ilgili bilgilendirmeler için adaylara ayrıca herhangi bir yazılı bildirim yapılmayacak.

SINAV GÜNÜ GEREKLİLİKLERİ

Adayların, sınav saatinden en az yarım saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları ve onaylı kimlik belgelerinden birini (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş pasaport) yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Bu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak ve bu durumla ilgili herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklar.

BİLGİLENDİRME VE SORUMLULUK

Adayların, İçişleri Bakanlığı’nın web sayfasında yayımlanan duyurular ile e-Devlet üzerinden “Başvurularım” sekmesindeki durum bilgilerini takip etmeleri büyük önem taşıyor. Bu bilgileri takip etmemeleri nedeniyle oluşabilecek hak kayıplarından adaylar kendileri sorumlu olacak.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Daha fazla bilgi almak ve duyuruları takip etmek için İçişleri Bakanlığı’nın resmi web sayfası ve e-Devlet kapısı üzerinden sağlanan hizmetlerden yararlanılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum