Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Yollarımızın üstündeki tuzaklarımız, kasisler

Yıllardır arada bir hatırlattığım bir ortak derdimiz de kazalara sebep olan şehir içindeki yollarda çeşit çeşit ve şekil şekil olan kasislerimiz. Etrafımızdaki şehirlerin hiç birisinde olmayan kasis engeli neden ve kim tarafından tavsiye edildi ve neden ihtiyaç duyuldu bilinmez, onlarca kazaya sebep olmasına rağmen, sökülmeden yollarımızda bize zarar vermek için tutuluyor.

Gaziantep, Şanlıurfa ve adana ile Adıyaman’da böyle bir kasis gözüme hiç çarpmadı. Bu illerimizdeki insanlar bizden daha medeni, trafik kurallarına uyum yüzdeleri bizden daha yüksek illerimizdir. Bu illerdeki yönetimler yollar için kasislere ihtiyaç duymaz iken neden Maraş’ımızda kasisler yapılmaktadır.

Eğer mesele hız yapanlara engel olmak, okulların çıkışlarında öğrencileri korumak ise, diğer illerimizde aynı sebepler için neden kasis yapılmaz. Bu konunun incelenmesini yetkililerimizden rica ediyorum. Eğer Maraş’ımızın ahalisinde, ismini saydığımız illerimizden eksik bir yönümüz var ise bunun telafisi arabalarımıza tuzak kurmak olmamalı, bu eksiğimizin giderilmesi cihetine gidilmesi gerekmez mi?

Hız, ve kural ihlali için kasisler dışındaki yollar ne ise onların yapılmasını istirham ile, çok insanımızın canını yakan ve Maraş’ımıza yakışmayan, her gelen misafirin düştüğü bu tümseklerden bizleri kurtarmanızı rica ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi