Üstadım Mehmet Şevket Eygi

Değerli dostlar Muhterem üstadım ahiret yurduna göç eyledi. Milletimizin ve İslam ümmetinin başı sağ olsun. Kendisini tanıyanlar için özetlediklerim elbette kafi gelmez ancak tanımayanların kulaklarına küpe olsun diyorum.

Son vasiyeti ve son yazısından bir bölüm.

“Vefatımda kedim sağ olursa, dostlarımdan biri ona sahip çıksın, evine götürsün, ölünceye kadar baksın. Öldüğünde cesedini beyaz bir beze sarıp temiz bir yere gömsün. Mütevazı bir hayvandır. Az yer, çok sevgi ister. Gördüğü sevginin on katını verir. Bakan sevap kazanır. Bu iyiliği yapacak olana şimdiden dua ediyorum, teşekkür ediyorum.”

 

Rahmetli Üstadımın vasiyetini vefatından hemen sonra yakın dostu ve muhibbisi Aydın Gülan kardeşim yerine getirmiş ve bendenizinde yakından tanıdığı kedisini emanetine almıştır.

Son Yazısından Bir Bölüm.

“Kimler akılsızdır: Din sömürüsü yapanlar akılsızdır… Arivistler akılsızdır… Ahireti unutan ehl-i dünya akılsızdır… Yaşamak için yemeyen, yemek için yaşayanlar akılsızdır… Devamlı gıybet edenler, dıştan sofu ve dindar görünseler bile süper akılsızdır… Eviyle, yazlığı ile otomobiliyle, lüks mobilyalarıyla, cep telefonu ile övünenler, böbürlenenler hem akılsız, hem beyinsizdir… Dindar geçindiği halde beş yıldızlı içkili, fuhuşlu mekânlarda konaklayanlar akılsızdır… İhtiyacının çok üzerinde statü için çok pahalı, çok israflı, çok lüks otomobil alanlar akılsızdır… Cemaat tarikat hizip fırka holiganlığı militanlığı yapanlar akılsızdır…”

Ya Rab rahmetinle muamele eyle. Amin

Vefatı ile ümmeti üzüntüye boğan üstadımın ahirete irtihaline sevinenlerin yorumlarını okudukça Ya Rab Aklımı koru diyerek bu gafillerin ıslahı için dua eyledim. Alçaklık da bir seviyedir bu alçaklar için alçaklık sıfatı şeref olur. Bu yüzden alçaklar demeyeceğim.

Rahmetli Üstadım bu güruhun iflahı içinde dua eylediğinden olsa gerek onlara kızmak yerine acıyorum. Rabbim ıslah eylesin.

Onun hal ve gidişinden ve örnek davranışlarından aldığım dersler hiç bir kitapta yazılı değil. Fırsat buldukça sizlerle paylaşarak yokluğunu hafifletmeye çalışacağım.

Hekim olmam hasebi ile sık tekrar eylediği bir hususuda paylaşarak makalemi sonlandırmak isterim.

“Hekim güler yüzlü müşfik güven veren ve hastası ile iletişimini iyi düzeyde devam ettiren olmalı derdi.

Özellikle kimyasal ilaçların yan etkilerinden dolayı kullanılmamasına azami gayret eder doğal ve tamamlayıcı tıbbin önemine atıfta bulunur bendenizi bu yönlerden uyararak dikkat etmemi salık verirdi.

Zaten her iki hastalığında hastaneye yatışına sebep olmamda bu güvenden kaynaklı idi.

Sağlığına çok dikkat eden üstadımın küçük zaafları da vardı. İkindi çayının yanında bir dilim yaş pasta gibi.

Sık tekrar ettiği bir cümle ile makalemi sonlandırıyorum. ”En iyi hastane içinde olmadığım hastane en iyi doktorda tedavisine muhtaç olmadığım doktor “

Rabbim gani gani rahmet eylesin. Milletimizin ve İslam aleminin başı sağ olsun.

Cennette cem eylesin. Amin

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi