TERÖRİST KİME DENİR?

Değerli okurlarım her gün yeni bir ucubeye şahitlik ederek yaşamak zorunda kalıyoruz.  Rabbimizin istifademize sunduğu eşsiz bucaksız güzel dünyamız ,maç ortasında kural değiştiren  hakemler tarafından yaşanmaz hale getiriliyor.

 Bir gün ak denilen bir kavrama ertesi gün kara dememiz isteniyor. Ak ve kara dışındaki renklerden  mahrum yaşamaya mecbur ediliyoruz.

  Mesela terör  ve terörist  . Kime göre, nerde ,nasıl, neden gibi sorularla bu kavramı irdelediğimizde maalesef evrensel bir normu yok. Tüm insanlığın hafızasında olumsuz izi olan terör ve terör fabrikatörleri ürettikleri suç makinalarını kendi menfaatlerine göre şekillendirerek gözlerimizin içine baka baka ve  karşısındakini enayi yerine koyarak  iyi terörist olarak satmaya kalkıyor. Kötü teröristleri iyi teröristlerle yok edeceğini iddia ediyor.

  Çağımız , iletişimde zirvelerin egale edildiği  ve hiçbir şeyin gizli saklı kalmadığı bir dönemini yaşıyor. Öyle ki, en ince ayrıntıları ile hesaplanıp servis edilen yutturmacalar daha piyasaya sürülmeden koca bir  gürültü ile sahiplerinin yüzüne şamarı indiriyor.

  Tarihin tekerrürlerini aktarmaya gerek bile yok. Cinayet üretici devletlerin  zeki amma aklı kıt  idarecilerinin yediği herzeleri göz önüne getirmemiz yeterli.

  Hafta başında Katar’ın başına örülmek istenen  çorabı hatırlayalım . Meydanda fol ve yumurta yokken civciv çıkartılmak istendi. Hiçbir delile ve gerekçeye dayanmadan bazı isimler ve firmalar terörist ilan ediliverdi.

  İçlerinde islam alimleri  ve  ümmetin yaralarına merhem olan  vakıf ve cemiyetlerde var. Yanı başımızda pıtırak gibi büyütülerek başımıza bela edilen  PYD YPG PKK   terörist değil. Yusuf Kardavi terörist.  Yemeyiz alçaklar.

  Allah’ın evi Kabe’yi korumak ve Müslümanların hadimi olmakla görevli olan Suud  düşürüldüğü bu çukurdan çıksa bile kaybettiği itibarını tekrar nasıl kazanacak?

 İtle çuvala girilmez ama girdiler . Hem de yaşanılan bunca kötü tecrübeye rağmen.

Mısır ne çabuk unutuldu. Nerde demokrasi ? Nerde hürriyet, hak ,hukuk ve insan hakları. Sisi apar topar o koltuğa niçin oturtuldu ?  Müslüman kardeşleri terör listesine alma çabası Müslümanları akıllandırmaya yetmezse başımıza geleceklere ah vah demeyelim.

 Libya Yemen Suriye…. Hepsi  islam coğrafyası. Ölenler öldürülenler açlığa susuzluğa mahkum edilenler hep mazlum Müslümanlar.

 Terörist kim sorusu iyiden iyiye uyuyanlarımızı uyandırmalı. Taşlar bağlı köpekler serbest puştluk  zirve yapmış. Zırvalar geçerli akçe olmuş. Yağmur zannettiğiniz  tükrüklerimizle boğarız sizi .Hamaset yapmıyorum.

 Geçen ay  Filistin’e gitmiştim. Her şeyi elinden alınmış mazlum Filistin halkının  vakarlı duruşundan tedirgin olan İsraillileri görünce kasvetim biraz dağılmıştı.

 Körfez savaşında Saddam’ın kimyasal ve nükleer silahları  üzerinden dünyaya pazarlanan  algı ile cambaza baktıran büyük şeytan, bugün de  aynı oyunu oynama gafletinde bulunuyor . O gün hedef Irak idi. Bugün hedef Türkiye.

  Köprünün altından çok sular  aktı  Eski çamlar çoktan bardak oldu. Eski Türkiye de çoktandır kendini yenileyerek bensiz asla dercesine tüm dünya mazlumlarının duaları ile yamuklukları düzeltmekle meşgul.

 Müslüman mahallesinde salyangoz satıcılar avuçlarını yalayacak ve bizlerde rezilliklerini görmeye devam edeceğiz.

 Suyu bulandıran kurt-kuzu hikayesini aklımızdan hiç çıkarmayalım.

 Zalimlerin tüm hile ve tuzaklarına karşı ümmet bilinci ile durabilirsek gerçek hesap görücü hesap gününe kalmadan hesabı görecek ve  içimizi ferahlatacaktır.

KUR’AN BÜLBÜLLERİ

  Değerli  okurlar Allah (C.C) nin  bedelini   vermeyi vadettiği  mübarek günlerin çoğu gitti. Rahmeti ile gelip mağfireti ile devam ediyor.

  Diyanet-TRT ortak yapımı Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yeni bülbülleri ile kulakların pasını temizlemeye devam ediyor.

  Tenkit etmek eleştirmek elbette daha güzeli yakalamanın olmazsa olmazı. Ancak ilklerde hatada çok olur, kusurda.

  TRT günümüze kadar böyle bir program  yapmak şöyle dursun, hayal bile edemezdi. Olmazların olduğu bir Türkiye gerçeği var da ağzı olan konuşuyor. Kimi gazel okuyor kimi başka hülyalar peşinde.

  Programın tenkit edilecek o kadar çok yönü var ki, hangi biri denecek cinsten. Güzel bakıp güzel tarafını görmek şimdilik doğru olanı.

 Bugünlük de bu kadar.

 Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi