Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

Şehrul Emin (Belediye Başkanı)

Sözlük anlamı belediye başkanı olan şehrul emin seçmek için Mart sonunda sandığa gidiyoruz, EMİN olunan, emanet edilen güvenilen, sağlam kişilikli karakterli, eline diline beline sahip, marka adam anlamı içerdiği gibi; binlerce yıllık medeniyetimizde bunlarla ilgili, örnekler hikâyeler menkıbeler dilden dile dolaşan destanları da vardır şehrul eminlerin.

Sabaha kadar sokak sokak gezip aç açıkta insan arayan Hz. Ömer örnekleri gibi örneklerle seçimlerde geldiler, o makamı temsil ettikleri için onların yarattığı saygınlığa binaen bizde saygı gösterdik, gördüğümüzde ayağa kalktık, duyduğumuzda başarıları için dualar ettik. Nede olsa şehrul emindiler.

Son 15-20 yıldır yurdun bir çok yerinde kötü örneklerinden olumsuz etkilenmiş olmalıyız ki ŞEHRUL EMİN deyimi bu gün duyduk mu artık şunları anlıyoruz.

1-En güvenilmez fırıldak sözünde durmayan adam

2-Seçım bitene kadar samımı davranır gibi görünecek sonra akraba Çavuş ahbap muhabbetiyle 5 yılımızı çalacak.

3-Şehrul emin, yani seni nerede nasıl bozacağı kıracağı nasıl patavatsızlık yapacağını at yarışçılarının bile tahmin edemeyeceği küstah biri.

4-Değil şehrul emin olunmak en yakın arkadaşı akrabası babası dahi olsan fırsatını bulduğu yerde seni öpecek adam.

5-Şehrul emin memleketin bütün mutahıtlerınden rüşvet alışverişi pazarlığı yapacak adam.

6-Beytul mal denen halka hizmet ıçın ayrılmış paraları halka harcamak yerine bin liralık işi elli bine yaptıracak, yandaş mutahıtlerı daha zengin etmek için, verimli tarım arazılerını imara açıp en olmadık yerleri yağmalatacak.

7-Şehrul emin fakır muhtaç yetenekli memleket evlatlarını değil, partili zengin çocuklarını işe haksız hukuksuz yerleştirecek

8-Şehrul emin demek beş yıl bir çivi çakmadan, bir yaraya melhem olmadan milletin 5 yılını çalacak adam.

Maalesef kötü örneklerin tesiri altında bu gün şehrul-emin denince aklımıza bunlar geliyor. Yani belediye başkanlığı makamını kirletenlerin yarattığı olumsuzluk bu makamlara olan saygı ve güveni de zedeledi.

Çocukluğumuzda duyduğumuz o efsane belediye başkanları gitti yok artık, bu hırsız kılıklılar sadece belediyenin parasını değil itibarını da yerle bir ettiler.

Siz yine de kötü örneklere takılıp moralinizi bozmayın, bu işi hakkıyla yapıp kılı kırk yaran ahlaklı belediye başkanları yok mu? Tabi ki var, bizim sözümüz onlara değil, iyi ki onlar varlar; Onlarda olmasaydı başımıza meteor yağardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi