Nasıl Bir Ramazan Yaşıyoruz?

Nerede o eski ramazanlar. Her gün yaşadığımız olaylar ramazan ayında da devam ediyor. Her ne kadar ateş düştüğü yeri yaksa da inanıyorum ki hepimizin yüreği de o kadar yanıyor.

Sen, ben yani bizler her an terör kurbanı olabiliriz. O kadar yakın ve içinde yaşıyoruz ki! Güvenliğimiz yok. Bunu ben söylemiyorum hep birlikte görüyoruz. Polislerimiz, askerlerimiz, sivil halk herkes bu tehlikenin içinde. Dilerim ki devlet ülkemizin en büyük sorunu olan terör olayına en kısa zamanda çözüm bulur. Ama görüyorum ki terörden başka her şeyle gündem değişiyor.

Oysa ki, ramazan ayının maneviyatı çok başkadır. Bu durumu hepimiz yaşarız. Hepimiz iyi insan oluruz. Yardımseveriz, sakiniz, oruç tutanda tutmayanda ramazan ayında daha başkadır. Gerçekten ramazan ayının yaşayışımız üzerinde ayrı bir etkisi vardır. Bu ayın yaklaşması ile birlikte hazırlıklara başlanır. Ramazan boyunca yiyeceğimiz özel yemeklerin malzemelerini önceden alırız. Evlerimizde genel temizlik yapılır. Çevremizde bazı camilerin mahya denilen “Hoş geldin ya şehr-i Ramazan” gibi yazılar görürüz.

Radyolar, televizyonlar özel ramazan programı yaparlar. Oruç açma vaktinin ayrı bir neşesi vardır. Bütün aile bireyleri hep birlikte sofraya oturur, oruç açma vaktini bekleriz.

Ramazan ayı gerçekten bir ibadet ayı olarak yaşanır. Bu ayda yoksullar ve düşkünler daha çok hatırlanır.  Yakınlarına, çevrene ve yoksullara iftar yemeği verilir.

Bu güzel ayda yaşanılanların çoğu sanki geçmişte kaldı. Özellikle bu sene ramazan ayının daha başında olmamıza rağmen yaşadığımız terör olayları maneviyatımızı gölgeledi. Geçmiş yıllarda yaşadığımız huzur yok artık. Ramazan ayı bile terörle başladı ne yazık ki!

Sokaklar da insanlar mutsuz, sanki gülmeyi unutmuş. Birçoğu geçim derdinde hayat pahalı. Gelecek endişesi yediden yetmişe herkesin sorunu. Yaşam her yönü ile gittikçe zorlaşıyor. Maalesef ki yaşam şeklimiz değişti. On bir ayın sultanı ramazan ayına iyi başlamadık dilerim ki güzel bitsin ve bayramı güzel yaşayalım.

 Mübarek ramazan ayımız başta milletimize olmak üzere bütün İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun… Tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız ibadetler kabul olsun. Bir an evvel terör olayları bitsin. Kimse şehit olmasın.

Tüm şehitlerimizi Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülser YAMAN Arşivi