Milletin ferasetine güvenmek

Değerli dostlarım  son yıllarda ülkemizde nerede ise her yıl seçimler yapıldı. Yönetici erke mesajlar verildi. Geçtiğimiz Pazar günü yapılan yerel seçimlerin verdiği mesajı kısa ve ana hatları ile kendi penceremden sizlerle paylaşacağım.

Vatandaş bu sefer hem muhalefete hem de iktidara sert  mesajlar verdi. Öyle  ki, üzerinde ciddi durulacak ve dersler çıkartılacak kadar açık ve net. İyi irdelenir üzerinde ciddi kafa yorarak verilen mesajların satır araları iyi okunursa ülkemiz adına çok hayırlı sonuçları olur.

Öncelikle iktidar erkine verdiği mesajları ana hatları ile kısaca özetlersek: Gururlanıp kibirlenerek vatandaşlarına yükseklerden  bakma. Senden büyük Allah var. Bu gerçekliği kulaklarına küpe yap. Ne kadar muktedir olursan ol ipin benim elimde .İçine çöreklenmiş cürufu apseyi boşalt. Cukkacıları mal bulmuş mağribicileri ve sonradan görme görgüsüzlerin üzerindeki  kanlanmış bitleri silkelenerek   üzerinden at. Kriptoları açık gizli münafıkları içinde barındırmaya derhal son ver.

 İşine aşına masasına kasasına haram karıştıranların halka yaptığı zulümlerin  gürültüsü  arşa çıktı. Milletin cebinden elini  çekmeyen  bürokratların ipini çek.  Ben her şeyin farkındayım ve görüyorum. Sana son bir şans vermemin sebebini anlamaya çalış.

Kul hakkından korktuğu için yoğurdu üfleyerek yiyenler içerisinden  becerikli olanları tereyağından kıl çeker gibi çekerek eski güvenilir ekibi kur. Belediyelerde görünür yerlerde asılı iken kaldırılan “ rüşvet alan ve veren mel’undur” levhalarını  tekrar halkın göreceği şekilde kullan.

İktidara başka derslerde verildi ama özetin özeti ile iktifa ederek muhalefete verdiği mesajları  kısaca  özetleyelim. Ey muhalefet senin cemaziyelini unuttuğumu sanma. Sınırlarını benim belirlediğim kısmi yetkileri sana veriyorum. Kedinin namusunun fareyi görünceye kadar olduğunun bilincindeyim  ama gözlerim hep üzerinizde olacak. Zihniyetindeki genetik bozukluğun akıntısına kapılarak hata yapma. Kısmen açtığım krediyi çar çur edip karşıma çıkma.

 İttifaklarla ilgili mesajlar ise  çok açık ve net. Oy tercihleri ile  cumhura güvenirken diğerine güvenmediğini ve oyun içindeki oyunu görerek büyük oyunu bozduğunu görüyoruz.

Dünya zindelerine  verdiği mesajlar ise tabir caiz ise  tam bir Osmanlı tokadı.. Kısaca hatırlayalım. Ey zalimler sizin menfaat eksenli duruşunuzun farkındayız. Niyetiniz hiçbir zaman üzüm yemek olmadı ve olamaz. Bu farkındalığımızı anlamanız için tüm ülkede oylarımla mevcut iktidara destek oldum. Doğusu batısı ile birlik hamurumuza su katmaya yeltenme.

Benim üzüldüğüm meseleye gelince. Nerde ise her seçimde bu kadar açık ve net mesajlar verebilen bu milletin fertlerinin kullandığı oyların özgül ağırlığının sık sık tartışmaya açılması. Halka cahil gözü ile bakılıp elit oylarla eşit oy hakkının olmasının gölgelenmeye çalışılması.

Son söz, ülkemizin tüm bölgelerinde iktidar partisi ben varım derken muhalefetin sahil kesimlerimiz dışında varlığının tartışılması ve varlıklı tuzu kuruların ağırlıklı olduğu bölgelerde iktidarın ağzı ile kuş tutsa itibar görememesini cidden çok yadırgıyor ve bu ön yargının  çözüleceği günleri özlemle bekliyorum. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi