Metin Acıpayam

Metin Acıpayam

Merhaba

Bir toplumda temelde dengeyi sağlayan merkez “ruh” olmak üzere; sosyal, siyasî, iktisadi, bütün dengelerin ana mihengi noktası düşüncedir. Meselelerin tamamının kendi içinde bir “iç” ve “dış” oluş bildireceği gerçeğini fark eden idrakimiz, tüm sistemi kontralize etmediği takdirde bir nevi psikoz yani ruhi hastalık ve bu hastalığın somutlaştığı “kara insan” tipi toplumun her bir köşesini zapt eder. Bu “kara insan” tipini tespit ve teşhis edebilmenin biricik yolu okumadan, düşünebilmekten ve yazabilmekten geçer… Bu niyetle buradayız…

www.marasgundem.com sahibi kıymetli ağabey Mehmet Taş’a bizleri İlmin-Fikrin-Sanatın-Kültürün-Siyasetin anlamacı ve yorumlayıcı merkezi olan marasgundem.com ailesine kabul ettiği için teşekkür ederim.

Her hafta www.marasgundem.com internet sitesinden, kendi köşemizden mütevazı ve gaye bildiren yazı ve söyleşilerimle sizlerle olacağım. Bu “sizlerle olma” yaklaşık 1,5 asırdır ruh kökümüzü kurutucu “oligarşik imha” hareketlerine karşı olmak şartıyla, milli-manevi değerlerimizin her bir zerresini müdafaa eden bir ses, yüzeyden değil derinden bağıran, sloganlara meydan okuyup düşünce sükûnetine çağıran bir Kültür ve İrfan sesi olacaktır.

“Ne mutlu o insanlara ve onların toplumlarına ki, yapıcısı bulundukça kendilerinden düşen işleri, sanki kendilerinden başkası yokmuş gibi benimserler ve ‘benim olmadığım yerde başkası var’ teselli yerine, “Benim olmadığım yerde başkası yoktur.” azimeti üzerinde giderler. Bizlerde böylelerinden olma niyet ve temennisindeyiz.

Güzeli bilmeyen iyi-doğru-ve gerçeği bilemez. Öyleyse güzel nedir? İçinde iyinin doğrunun-ve gerçeğin olduğu bir kordela kutusu. Her güzel; aynı zamanda iyidir, doğrudur ve gerçektir. Güzel yazı; iyi insandan, doğru kalemden ve gerçek bir nefesten doğar.

Edebiyatta Ağır Sanayi hamlesine var mısınız?

Varsanız eğer, montaj sanayii yolundan yürütülen sanat ve kültür hayatımızı aslına; yani kelâmın yalama edilmediği gerçek ağır sanayi haline getirmenin mücadelesini vermelisiniz. Önce düşüncede başlar bu ideal… Sonra parça fikirden kurtulup bütün görebilme keyfiyetiyle dolar, donanır ve yürür.

Bir Kültür Sarayı kurmamız gerekiyor.

Bu saray hepimizin “içine” inşâ edilmeli…

Anlamak için ağlayanların…

Buz çölünde yol almayanların kurabileceği bir saray bu…

Çile ile…

Düşünce sırrıyla…

Velhasıl;

www.marasgundem.com sitesindeyiz… Sesimiz oldukça duyar, gayretimiz var oldukça okursunuz dilek ve temennilerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Acıpayam Arşivi