Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

KÜÇÜK SANAYİ SİTEMİZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN ALT YAPISINI BEKLİYOR

Bundan önceki istihdam yazımıza, Dulkadiroğlu belediyemizden ilgililer cevap verdiler. İstihdam milli bir mesele, biz o meselede elimizden geleni yapıyoruz dediler. Dulkadiroğlu belediyesi yetkililerinden, biraz müsamaha ve anlayış istedik ve onların namıma bizi ziyarete kooperatif ten Osman bey geldiler. Osman beye bu sitede yapılan iş yerlerinde bazı işyerlerinin büyük hacimli makinalar üreteceğini ve yeni istihdamlar oluşturacağını ve inşaat yüksekliğinde belediyenin titizlendiği bir metrelik fazlalığın onlarca kişinin işe girmesine vesile veya engel olabileceğini anlattım.

       Osman beyin söyledikleri ise onlarca kurumun bu inşaatları denetlediği ve mümkün olan her kolaylığı sanayi esnafına tanımak istedikleri şeklinde oldu. Dulkadiroğlu belediyemizden, inşaatlarda kimlerin neler üreteceğini ve nasıl bir istihdam meydana getireceğini araştırarak kişilere özel bazı kolaylıklar getirmelerinin maraşımıza menfaat temin edeceğini ve hiç kimsenin hakkına da tecavüz edilmeyeceğini beyan ettim.

     Bu yazıları yazan bendeniz, sanayi esnafı değilim. Sanayicide değilim. Fakat işşizlik belasının ne menem bir bela olduğunu evlatlarımdan gayet iyi bilen bir babayım. Ben biliyorum ki yüksek ve geniş iş yerleri daha çok üretim ve istihdam demektir. Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere meseleye herkesin bu minval üzere bakmalarını rica ediyorum.

     Gelelim küçük sanayi sitemizdeki en büyük derdimize. Bu derdimizin adı alt yapı. Alt yapı olmadan esnafın ve sanayicinin yapmış olduğu binalar uzun süre atıl kalacak ve zarar görecektir. Milyonlar betona ve makinaya bağlanacak ve kullanılamayacaktır. Nerede ise çadır kent boşaltılalı bir seneye yakın bir süre geçti. Hala bir adım yol alabilmiş değiliz. Dulkadiroğlu belediyesinden şikayetçi iken araştıra araştıra, onlarında elini kolunu bağlayan meselenin, büyükşehir belediyesinin ana yolları yapmaması ve bu yolların altından geçen alt yapıyı ele alıp bitirmemesinin yattığını öğrendim.

       Temelsiz inşaat olamayacağına göre, alt yapısız inşaat ise mümkün değildir. Büyükşehir belediyemizden istirhamım, cumhurbaşkanımızın da büyük rica ile buyurduğu gibi istihdam meselesinde elinden geleni yapmasıdır. Her işi bırakmalı ve öncelikle küçük sanayi sitesi ve ahşap işleri sanayi sitesi gibi sanayi sitelerimizin alt yapı yatırımlarını önceleyerek bir an önce bitirmesidir.

     Aksi halde yapımına başlanan ve biten bu işyerleri atıl kalacak ve yurdumuzun en büyük derdi olan istihdam meselesinde elimizden geldiği halde bilerek ve isteyerek kötülük yapmış olacağız. Büyükşehir belediyemizin ilçeler, köyler ve mezralarda yaptığı büyük hizmetleri ve şehir içinde yapmış olduğu muazzam hizmetleri saymakla bitiremem. Gerçekten büyük işler yapıyorlar. Bunlar içinde en muazzamı da 250 dönüm üzerine inşa edilen arıtma tesisidir. Bunların takdirini yapmamak, hainlik olur. Fakat bütün bunların yanında istihdam meselesinde hiç biri küçük sanayi sitesinde işe yeni başlayacak binleri bulacak gençlerin geleceğinden önemli olamaz.

      Bu bakımdan büyükşehir belediyemizden acil olarak küçüksanayi sitemiz ve benzeri sanayi sitelerinde kendi üstüne düşen ana alt yapı yatırımlarını hızla tamamlaması ve ilçe belediyelerinin kaski ve elektrik şirketlerinin önünü açmasıdır. Ümidimi yitirmek istemiyorum ve bekliyorum. Bu meselenin takipçisi olacağım. Bilerek ve isteyerek yapılan gecikmeleri bizzat cumhurbaşkanımıza rapor etmekten imtina etmeyeceğimin bilinmesini istirham ediyorum. Kurulması ile neticelenmesi yirmi sene süren sanayi siteleri en büyük ayıbımızdır. Bu büyük ve milli bir meseledir. vesselam

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi