Kargalar Sürü İle Kartallar Yalnız Uçar

Kartallar, kuş türleri içindeen uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayankartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için,40 yaşındayken çok ciddi ve zor bir karar vermekzorundadırlar. Yaşı 40′a vardığındapençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bunedenle de beslenmesini sağladığı avlarınıkavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzarve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır.Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır.Dolayısıyla kartal burada iki seçimdenbirini yapmak zorundadır;YA ÖLÜMÜ SEÇECEKTİR.YA DA YENİDEN DOĞUŞUN ACILI VE ZORLUSÜRECİNİ GÖĞÜSLEYECEKTİR.

Bu yeniden doğuş süreci, 150 gün kadarsürecektir. Bu yönde karar verirse, kartal

bir dağın tepesine uçar ve orada bir kayaduvarda, artık uçmasına gerek olmayanbir yerde, yuvasında kalır. Bu uygun yeribulduktan sonra kartal gagasını sert birşekilde kayaya vurmaya başlar. En sonundakartalın gagası yerinden sökülür ve düşer.Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasınıbekler. Gagası çıktıktan sonra bu yenigaga ile pençelerini yerinden söker

çıkartır. Yeni pençeleri çıkınca kartalbu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmayabaşlar. 5 ay sonra kartal, kendisine20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşambağışlayan meşhur “Yeniden Doğuş”uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.

Kendi yaşamımızda sık sık bir yenidendoğuş süreci yaşamak zorunda kalırız.Zafer uçuşunu sürdürmek için, bize acıveren eski alışkanlıklarımızdan veanılarımızdan kurtulmak zorundayız.Ancak geçmişin gereksiz safrasındankurtulduğumuzda, deneyimlerimizin yenidendoğuşumuzun getireceği olağanüstüsonuçlarından tam olarak yararlanabiliriz.

İnsanlar ile hayvanları ayıran en önemliözelliklerden bir tanesi hayvanlarındüşünmemekten kaynaklanan,içgüdüsel olarak karar verebilmelerive uygulayabilmeleridir. İnsanoğludüşündükçe karar vermekte zorluklaryaşıyor ve kararsızlığı seçiyor.Bazen kararlarımız acı da verseher zaman “YENİDEN DOĞUŞ”UMÜJDELEYEBİLİR.

KARANLIK AYDINLIKTAN, YALAN DOĞRUDAN KAÇAR.

GÜNEŞ YALNIZ DA OLSA, ETRAFA IŞIK SAÇAR.

ÜZÜLME, DOĞRULARIN KADERİDİR YALNIZLIK.

KARGALAR SÜRÜYLE, KARTALLAR YALNIZ UÇAR.

“Ömer Hayyam”

“…Yüzünüzden gülümseme, bedeninizden sağlık, cebinizden paranız eksik olmasın…”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan GÜLLÜ Arşivi