Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

KAHRAMANMARAŞ’IN KALKINMASI VE ŞAHİN BALCIOĞLU

İşadamı Şahin Balcıoğlu’nun Clarıon Otelde düzenlediği basın toplantısına katıldım. Daha önce gazeteci dostlarımın sitayişle bahsettikleri işadamı Balcıoğlu Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi odasında yaptığı hizmetleri, Odanın bu gün gelinen noktada durduğu yeri ve bundan sonra oluşturulacak aktif bir oda yönetimiyle Kahramanmaraş’a katabileceği değerleri basın mensuplarıyla paylaştı.

Balcıoğlu entelektüel, sektörde bulunduğu yeri ve dünyada rekabet ettiği rakiplerini de ıyı tanıyor, sadece Kahramanmaraş’ta yapılacak değişiklerle dağarcığı sınırlı değil, ekonomik olarak Türkiye’nin kalkınması gelişmesi ve büyümesi içinde kafa yorduğu her halinden belli. O bir çok işadamı gibi yazın Kuşadası’nda, kışın Uludağ’da vakit geçirenler gibi yapmıyor, ülkesi memleketi ve sektörü için hem kafa yoruyor hem de somut hamleler yaparak Kahramanmaraşlı genç girişimcilerinde ufkunu açıyor.

Uzun yıllardır Kahramanmaraş’a gider gelirim arkadaşlarıma da ‘ Kahramanmaraş hakkettiği yerde değil, büyük potansiyele sahip bu kent daha ileride olması lazımdı’ der dururdum. Bu günkü toplantıda şahin Balcıoğlunu dinledikten sonra bu kentin geleceğinin aydınlık olduğunu hissettim Kahramanmaraş adına, ülkemiz adına da sevindim.

Kahramanmaraş’ın arzu edilen kalkınma hızı ve düzeyine ulaşması sadece bakan Mahir Ünal’ın gayretleriyle olması mümkün değildir, Balcıoğlu gibi memleketini seven kafa yoran heyecanlı milliyetçi değerlerin, bu kente Vali, Belediye başkanı, Ziraat odası, Baro, Kahramanmaraş spor kulüp, Tso  ve gazeteciler cemiyetlerine başkan olmasıyla sağlanır. Galatasaray UEFA kupasını kalecisi sımovıç, orta sahasında prekazi forvette Tanju ve Fatıh Terim’in direktörlüğü bır araya gelerek sağlandı.

Kahramanmaraşlılar başarı istiyorsa bir yerden başlamaları lazım, banane deyip kenara çekilme kolayı, zor olanı seçeceksiniz elinizi taşın altına koyacak ve bu kentin her mevkiine duyarlı üretken, heyecanlı vizyon sahibi insanları getirilmesine önayak olmalılar. Gün banane denilecek gün değil, Hatay’da Kilis’te tarafını ve desteğini ortaya koymak için yemek pişirip askere ikram etmeye çalışan kadınlardan daha erkek olmamız lazım.

Bu kent ve ülke her dönem yanar döner olup güce tapınan yağcı yanaşmalılarla değil, iyiden doğrudan haklıdan yana tavır koyanların çalışmalarıyla ayağa kalkacaktır.

Son birkaç yılda izlediğim keyifli zevkli ve muhtevası zengin toplantı için Balcıoğlu’na ve ekibine teşekkür ediyorum, İyiki Balcıoğlu’ları var

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi