İslam tek millet

Yukarıdaki başlığı kullanmamız doğrusu iken   niçin küfür tek millet diyerek net bir tavır koyuyoruz? Böyle bir tasnifte münafıkları nereye yerleştireceğiz? Hafızalarımızı geriye doğru tarayarak yakın tarihi gözümüzün önüne getirdiğimizde maalesef İslam milleti diyebileceğimiz bir gerçekliğin   nerede ise iki yüz yıldır  dünyamızdan irtihal eylediğini söylememiz abartı olmasa gerek.

Neden derseniz? Cevap dünyamızın bugünkü hâlî pür melâli derim kolayca.

Şu hale bakın dostlar. Adı Müslüman ama şan ve şöhretini  eylemlerindeki  gavurluktan almış ne kadar çok hain satılmış köpek var ortada. Havlamalarına baktığımızda kime ait olduklarını görmek günümüz teknolojisi ile o kadar çok kolay ki, gören göz işiten kulak olursa tabi.

Aklını kiraya verip hesabın hasbi olduğu günü yok sayarak  yaşayangaflet ve dalalet içerisinde omurgasız yaratıklar  olarak yaşamayı tercih edenler  bu yazdıklarımın anlamını zekaları  ile anlamlandıracak yetide olamazlar. Zeka ,akıl ile filtre edilmeden kullanıldığında elde edilen kontrolsüz gücün dünyamızı ve İslam milletini ne hallere getirdiğini hep beraber görerek  yaşıyoruz.

 

Tek millet olduğumuz günleri tarihin altın sayfalarından alnımız ak bir şekilde okuyup gururlanan geniş ve sessiz bir kesimin yanında,sesi gür çıkan sureti insan olan yaratıkların entrikaları İslam milletinin dağınıklığının elbette en büyük sebebi ancak suçu tamamen bu kesime yükleme kolaycılığına kaçmamız da yanlış.

İşte tam burada aynalarla yüzleşmek gibi zaruri bir durum çıkıyor karşımıza. Aynaların karşısına geçmek bugün her babayiğidin kârı değil. Çünkü aynalar iyi bakıldığında sadece sureti değil insan sîretinide görünür hale getiriyor.

İşin içine sîret girdiğinde dökülüp un ufak olmamak  için bir çok yerden tutunacak sağlam iplere gereksinim var. Tutulan iplerin kimlerin elinde olduğunu akledecek bir kapasiteye de ihtiyaç var.

Aynalar hiçbir zaman yalan söylemez şarkısını hatırlayanlarımız olacak. Sadece suret olarak bile bu şarkının sözleri ne kadar deruni. Birde sîret yönünden mesela ten beden dışında, can bedenimizin hafızasında olanlara iyice bakarak kendi ederimize değer biçebilsek bir çok sorun çözülmüş olacak. Servet şöhret ve şehvet gibi can bedenimizle ilintili duruşumuzu aynaya iyice baktığımızda görebiliriz.

Göremeyecek kadar körelmiş bir göz ve kalbe sahipsek Rabbim yardım eylesin duasına en azından amin demeliyiz .

İslam milleti kaldı ise yukarda özetlemeye çalıştığım arızalardan kurtulmanın yeniden bir yolunu yordamını bulmalı. Mühlet vermekte adil olan Allah’ın gazap ayetleri hiçbir tahrifata uğramamış olarak anlamak isteyenlere her şeyi açık seçik anlatıyor.

Ne mutlu anlayana .

Bu günlük de  bu kadar.

Kalı sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi