Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

Hesap Verebilmek

Siyasi sorumluluk alanlar, seçilenler, atananlar, s.t.k. temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar hatta şirket, holding yöneticileri dahi temsil ettikleri kurum, üye ve vatandaşa rahatlıkla hesap verebilmelidir.

En güzel yönetim biçiminin adı DEMOKRASİ dense de, daha iyi anlaşılması için en iyi yönetim biçiminin adı ‘HESAP SORULABİLEN VE HESAP VEREBİLEN YÖNETİM’dir diyorum.

Türkiye’nin en önemli gazeteciler meslek kuruluşları arasında yer alan GAP gazeteciler birliğinin genel başkanı olarak bende üyelerimize ve meslektaşlarıma hesap vermek durumundayım.

2019 miladı yılı bitirdik ve 2020 yılına taze bir başlangıç yapıyoruz. AT izinin İT izine karıştığı günlerde arkadaşlarımdan haksızlığa maruz kaldıklarını fark ettiklerime her türlü riski alarak sorunlarını en üst düzeyde dile getirdim.

2019 yılı 10 Ocak gazeteciler gününde YEREL MEDYA VE SİYASET başlıklı bir panel düzenledik, panel’de konuşmacı Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçi ve Gazeteci-yazar Banu Avar Dünya’da ve Türkiye’de basının, medyanın, siyaset ve siyasetçilerle münasebetleri üzerine katılımcıları hayran bırakan görüşler sundular.

Konferansa çok sayıda meslektaşımız çevre illerden katılarak bölgedeki mesleki sorunlar konuşuldu, panel yüzlerce gazete, TV-radyo ve internet haber sitelerinde haber oldu, gazeteciler olarak bölgenin vizyonuna katkı sağladık.

Diyarbakır’da çocukları dağa kaçırılan veya kandırılarak götürülen annelerin acılarını paylaştık, onların demokratik mücadelesine katkı sunma adına Diyarbakır ilimize gidilerek annelerle görüştük ve desteğimizi ilettik.

 Bu ziyaret münasebetiyle bölgedeki yayın kuruluşlarını meslektaşlarımızı ziyaret ettik. Diyarbakır valisi Hasan Basri Güzeloğlu ziyaret edilerek ilin sorunları ve Valilik çalışmaları hakkında bilgiler aldık. Bağlar kaymakamı Nihat Karabiber ziyaret edildi, Bağlar ilçede yaptıkları çalışmalar ve projeleriyle ilgili brifingler aldık.

İstanbul’da bulunan üyelerimizle bir araya geldik sorunlarını konuştuk, üyelerimizin kurum kimliklerini, araç trafik kartlarını yeniledik. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi hususunda ilgili kurumlarla görüşmeler yaptık.

Şanlıurfa’da T.Y.B. nin düzenlediği çalıştay da sunulan tebliğler yazıya dökülerek sitelerinde yayınlandı ve dile getirdiğimiz önerimiz olan Belediyelerin hoparlörden duyuru sisteminin sonlandırılıp bu duyuruların özel Radyo-Tv’lerde yayınlanarak karşılığında ücretlendirilmesi görüşümüz birçok yerde karşılık buldu konunun takıpçısı olacağız.

Kahramanmaraş Başkonuş yaylasındadüzenlediğimiz istişare toplantısında bölgesel ve mesleki sorunlar konuşuldu. Yayla ve doğa gezisiyle üyelerimiz yorgunluk stres attılar.

Barışpınarı harekâtıyla sınırımızda yaşanan çatışmaları görüntülemek için görev alan meslektaşlarımızdan yaralananları yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla Şanlıurfa Akçakale’ye giderek hastanede ve görev başında ziyaret ederek meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu hissettirdik.

Adıyaman Belediye başkanı Dr. Süleyman Kılıç’tan cemiyetimize yapmış oldukları ziyarette Adıyaman’da gazete medya kuruluşlarının kullanabileceği, merkezde gazeteciler basın iş merkezi yapılması hususunda önerimiz oldu.

Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetinden T.M.T. başkanı Yılmaz Bora davet edilerek vatandaşlarımızın Kıbrıs ve Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili bilgilerinin güçlendirilmesi amacıyla KIBRIS MESELESİ başlıklı konferansları Malatya ve Adıyaman’da gerçekleştirdik.

Üye ve yöneticilerimizin ülke genelinde hastalıklarında, düğünlerinde, taziyelerinde acı ve tatlı günlerinde bizzat ziyaret ederek yanlarında oldum.

Basın meslek ilkelerini gözeten duyarlı meslektaşlarımın üye olduğu kuruluşumuzun temsilcisi olarak onların başlarını öne eğecek bir davranış ve duruş içerisinde olmadım, üyelerimiz şundan emin olsun ki onların adam gibi bir başkanı var.

Türkiye yükselecekse, onurlu, başı dik, milletine doğruları yazan anlatan, mazlumun, fakirin yoksulun hakkını gözeten, yayınlarıyla topluma ışık tutan gazetecilerin omuzlarında yükselecektir.

GAP gazeteciler birliği olarak üyelerimiz ve bizleri takıp edenler şunu iyi bilsinler 2020 yılı, 2019 yılından daha iyi olacak.

2020 yılının bütün üyelerimize, okurlarımıza, takıpcılerımıze, vatandaşlarımıza barış ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

 Nice yıllara gönlünüzce erişin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi