Hayat İşte !!!

Hayata dair pek çok şey anlatılır, yazılır, çizilir. Kimi kitaplara sığdıramazken, kimi tek bir cümle ile özetleyiverir yaşamı. Kimine göre ince bir çizgi, kimine göre bir sınavdır yaşam. Kim ne yaparsa yapsın insanın yaşamı kendine özeldir, kendi yaşar içinde tüm güzellikleri ya da acısını. Sorunlar aşılmayacak gibi gelse de gün gelir bir anı olarak kalır anlatılıp bir tebessüm ile ifade edilen. Yokluk da zordur, lakin bir tattır hayata anlam veren tıpkı varlık gibi.

Zaman zaman iletişimde de zorluklar yaşarsın. Ne demiş Hz. Mevlana;

‘’ Ya kırdığın gönlü Allah seviyorsa? Bilemezsin, bilseydin ödün kopardı dokunamazdın’’ Bilmezler dokunurlar!

Kırılırsın susarsın. Sen susunca askıya alır birileri senin yerine senin düşlerini. Çabalarını, emeklerini, heveslerini görmezden gelir. O senin hayatında bir öncelikken, sen onun hayatında bir seçenek oluverirsin.

Anlarsın ki yanlış bir kalbe misafir olmuşsun. İşte o zaman, kalmayı değil kalkmayı bileceksin. Kalkmanın zamanı geldiyse ve hala yola çıkmadıysan vay haline!

İncinirsin, susarsın. Söylediklerine değil, söyleyemediklerinde gizlenirsin.

Yar’la bir olmayınca, yer’le bir olursun. Yaşadıklarını unutmuş gibi yaparsın ama yaşanmamış gibi yapamazsın. Baktığın yerde göremeyince görmek istediğini canın yanar. ‘’ Sessiz insanlar en gürültülü acılara sahiptir’’ Susarsın.

‘’ Gönülde şimdi gam var, ey neşe şimdi gelme, misafir üstüne misafir olmaz’’ deyip kendi dünyanda kendine bir sığınak oluşturur ve içine saklanırsın. Kaybolursun.

Yanında olduğun zaman değerini bilmeyenler, değerini bildikleri gün seni yanlarında bulamazlar! Toprak da bir gün yağmurun kıymetini anlar, fakat o gün yağmur yağmaz…

Sonra şunu öğrenirsin, yokluğun hissedilmediği yere varlığını götürmeyeceksin. İnsanlara hak ettikleri kadar değer vereceksin, çünkü haddinden fazla değer soytarıyı kral eder.

Yaşam zor. Yaşamak daha da zor. Bu zorluklar içinde dik olmak, onurlu olmak, sevgili olmak, sağlam kalmak daha da zor.

Öyleyse, kötü birkaç anı yüzünden, güzel olanı yaşatmayı öğrenmedikçe içimizde, hepimiz kaybolup gideceğiz gölgelerimizde…

Bir güzellik yap kendine, sadece sahip olduklarını düşün, mutlu ol onlarla, sahip olmadıkların üzülsün senin olmadıklarına...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gülser YAMAN Arşivi