Görene Körene

Ülkemiz üzerinde bulunduğu konumdan kaynaklanan riskler nedeni ile farklı büyüklüklerde sarsıntılara sık maruz kalarak hakketmediği bedelleri ödemek zorunda kalmaktadır.

Birlik hamurumuza su taşıyarak toplumsal mayamızı bozmaya yeminli yerli yabancı  o kadar çok beyni yıkanmış insanımsı yaratık  var ki, düşmanlıkta gavurları aratmıyor. Her türlü malzemeyi bu amacı uğruna ulu orta piyasaya sürerek akıllara durgunluk verecek garabetlerin mucidi olmak için adeta yarışır haldeler.

Devlet başkanımızın son gezisi ile ilgili yazılı ve görüntülü basında söylenenleri hafızalarımızdan süzerek bu bakış açısına göre değerlendirdiğimizde demek istediğim aslında daha iyi anlaşılabilir.

Beklentilerin   dışında  olumlu gelişmelerden, ülkemiz adına  memnun olunması gerekirken  eften püften ayrıntıları büyük puntolarla servis ederek,   büyük fotoğrafı karartma girişimlerinin tek amacı Tayyip düşmanlığından başka ne olabilir?

Ülkemiz son 20 yılda  olması gereken yerlere doğru hızla yol alırken buna büyük oranda enerji sağlayan   Başkanını  devirmeye yeminli mihrakların son çırpınışlarını görünce tek kelime ile acıyor bu kadarına da pes diyorum..  Gaflet ve dalalette sınır tanımaz   yamuk duruşlu yaratıkları gördükçe içim bir hoş oluyor. Kin ve nefret insanı helak olmaya götüren  iki kötü duygu  . Ülkemiz adına hayırlı olacak tüm olumluluklara   kör ve sağır olmak ne kadar bahtsız bir kader .

G-20 liderler toplantısında  Trump ile Ülkemiz  heyetleri  arası görüşmede kaydedilen bir fotoğraf karesi üzerinde kopartılan fırtınayı nasıl okumamız gerekiyor?.

 Ülkenin ana muhalefetini heyecanlandıran bu kare fotoğrafın detaylarına baktığımda  ,satılmak istenen algı ile hiçbir alakasının olmadığını görmemek için kör olmak gerek.  

Her şey ayan beyan ortada olduğu halde ana muhalefetin bu açık gerçekliği meclis çatısı altında çarpıtarak  ,  tüm dünyaya farklı servis ederek kendini rezil duruma düşürmesi  gerçekten çok ama çok acı. Rezil olmanın da bir  şerefi olmalı dercesine insanın gözünün içine baka baka bir fotoğraf üzerinden okuma üfleme yapmak  hiçbir te’vil ile aklanamaz. Bu saatten sonra gelecek bir özür ise kabahatten büyük olur.

 Ama hem kör hem sağır ve hem de dil lâl olunca acıma duygum devreye giriyor. Acıyorum . Acıyorum. Böyle giderse daha çok acıyacağım gibi.

İnsana düşmanlığın da bir sınırı olmalı. Vicdan denen ölçüt bir yere kadar deyip sonrasında dur demeli zekaya. Bu kadarı da olmaz diyerek insana nedamet duygusunu hatırlatmalı. Pişman olmalı. Yanlışında inadım  inat  dememeli.

 Sağlıklı bir  anlayış  gerçek ile gerçek olmayanı ayırt ettirir. Anlayış marazlı olursa   , işte o zaman sözün bittiği yere gelmiş oluyoruz. Ortada ne sağlık, nede sağlıklı anlayış kalıyor.

Bugünlük de bu kadar.

Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi