Gericilik hortladı

Kış uykusundaki haşereler birer birer  eski huylarına  başladı  ve kaldıkları yerden ülkemizi eski günlere ve kasvetli yıllara götürmenin gayreti içine girdiler . Bu güruhun geçmişte yediği herzeleri unuttuklarını zannedenler de ne oluyor diye sağa sola soru sormakla meşgul.

Huylu huyundan vazgeçmediğini bildiğimden olsa gerek bu zihniyetle ilgili sık sık , yaşanmış tecrübeleri ve kendi tecrübelerimi sizlerle bu sütunlarda   paylaşmış ve sizlerin dikkatine sunmuştum.

Caddede ,vapurda, Marmaray , metroda metrobüs ve otobüslerde vatandaşlarımızı taciz etme cüretinde bulunarak durumdan vazife çıkarmaya gayret eden bu iflah olmaz güruhun yularını ellerinde  tutanların derhal iplerini kısaltarak  sağı solu rahatsız etmelerini engellemeleri gerekiyor. Yoksa diyerek başka bir cümle kurmak istemiyorum.

 

Dostlar ülkemiz hak ve özgürlükler konusunda kendisini medeni  olarak pazarlayan  dünyanın bir çok ülkesinden daha  ileri , her  serbest seçimde  katılım oranı ile de  tüm dünyaya örnek.  Avrupa ve   Amerika bile bu konuda  eline su dökemez. Bu ülkelerde seçime katılım oranları yüzde elliler düzeyinde bile değil.

Milletin kahır ekseriyeti Müslüman. Tarihin güzel bir cilvesi bu topraklar 72 fırkaya ev sahipliği yapma şerefini üzerinde taşıyan, Peygamberinden övgü almış bir millet..

 23 haziranda yenilenen seçimlerle İstanbul’un yönetimini İmamoğlu’na layık gördü. Sebebini  sonucunu yorumlayacak değilim.  

İmamoğlu dediğimiz kişi uzaydan gelmedi . Bu milletin dini, örfü ,diyaneti ve geleneği ile barışıklığını her defasında yüksek perdeden açıklamalarla deklare ederek kazandığı güveni rey olarak hanesine yazdırdı ve başkan oldu. Hayırlı olsun. Bu kazanımı başka yerlere çekerek sağa sola sündürmenin hiç kimseye bir yararı olmadığı gibi çiçeği burnunda başkana zararı bile olabilir.

Değişen bir şey olmamasına rağmen bu gerici yobazlar neyin hesabını yaparak  yeniden eski günlere doğru ülkemizi evirmek istiyor dersiniz? İpin ucunu tutan puştların başka bir hesabı varsa ki , olabilir. 15 temmuzu hatırlamalarında fayda görürüm. Bu milletin evlatları tankların altında can vermeyi göze aldığı sürece bu güruhun havhavları sadece kendilerini oyalar ve avutur.

Bu millet kazanımlarını artık kolay kolay kimseye  vermez. Aklınızı başınıza alın ve aklederek düşünün. Gezi zekalarınızla düşünmeye devam ederseniz bedelini ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Baş örtüsü düşmanlığınız genotipinizle bağlantılı ise adam insan olup kişiliğinizle terbiyenizle hareket edin. Fenotipik bir durum ise o zaman da yeni Türkiye’ye uyum sağlamaya gayret edin.

Yeni Türkiye hepimizi kucaklayacak engin hoşgörüye sahip. Milyonlarca kilometre karelerden zaten  yediyüzbinlere düştük. Bunu çok gören ve hassas yerlerimizden kanatacak taze yara üreterek ülkemizi daha da küçültmeye çalışan yerli yabancı alçaklara yem olmamak için birlik ve bütünlük içerisinde olmamız elzem.

İmamoğlu kardeşim, sizde lütfen küçükmüş gibi görülen ama büyüme potansiyeli olan bu gerici kalkışmaya karşı her şey çok güzel olacak tan başka bir şeyler söyleyerek bu densizleri uyarın.

Bu millet gerici ve özgürlüklerini kısıtlayacak hiçbir eylemi affetmez . Bu haşerelere ses çıkarmıyorsa bu onun vakarından ve sabrındandır. Sabrın da bir sınırının  ve sonunun olduğu bilinmeli.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi