Mehmet YÜZBAŞIOĞLU

Mehmet YÜZBAŞIOĞLU

Futbol Taraftarı Olmak

Geçen hafta kendi saha ve seyircimiz önünde konuk ettiğimiz Nazilli Belediyespor Maçında taraftar grubunun çirkin sözleri ne takıma ne de ilimize yakıştı. Nazilli Belediyespor ilk yarıyı 1-0 önde kapamış. Haklı olarak da defans yaparak galibiyeti korumaya çalışıyor.

İkinci yarıda yoktan sebepten misafir takımın teknik direktörünün alkışlanmasını da kabul edelim. Ama tribününün her iki yanından taraftarların aynı anda bilhassa maçın sonlarına doğru çok çirkin küfürler sarf etmeleri kabul edilemez. Diğer taraftan “Mehmet Fatih Ceyhan istifa”, “Teknik direktör Orhan Şerit istifa”, “M. Fatih Ceyhan bu takım senin esirin” diye slogan atılması da hiç şık değildi.

Kahramanmaraşspor’a kimse sahip çıkmadığı için Fatura Vizyon aldı. O da bir süre götürdü.  Baktılar ki olmuyor bu kez kurtulmak için Ceyhan’a devrettiler. Bugün kulüp yönetmek oldukça zor bir iş. Her babayiğidin altından kalkacağı iş değil.” Demir leblebi”. Hem maddi ve manevi yükün altına gireceksin hem de taraftarlardan hakaret işiteceksin. Bu doğru değil.

Bir tarihte Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili’ydi. Bir maçta alınan kötü sonuçtan sonra yönetimi istifaya çağıran taraftarlar, bir gün sonra Başkan Bilgili kulüpten istifa etmişti. Buna benzer moral bozucu sloganlar veya karşı takımın onurlandırıcı sözleri takımın ahengini bozarken konuk takıma da katkı sağlıyor. Hakemin karşı takımı desteklemesine neden oluyor.

Bizim amacımız “bağcıyı dövmek değil üzüm yemek”.

Kahramanmaraşspor lige az bir zaman kala yeniden takım kurdu. Mağlup da olacak, galip de gelecektir. Bu maçın olmazsa olmazıdır.  

Örneğin teknik direktör de heyecan kalmamış, takıma hâkim değil. Bunu görüyoruz.

Diğer taraftan kaleci karşıdan gelen şutlara hakim olurken yan toplar da oldukça zayıf. Hep golleri ya yan toplardan yiyor ya da kornerden.

Karımızı beyazlı ekip  iyi oynasa da, kötü oynasa da en azından kötü tezahürat yapmayalım. Bu  takımımıza zarar veriyor. Taraftarların görevi takımın moralini yüksek tutarak maçı kazanmalarını sağlamaktır.

Bu hata Gölbaşıspor’la yaptığı deplasman maçında 3-0 gibi açık şekilde galip geldi. Zaman her şeyin ilacı derler. Bırakalım hem maddi hem de manevi desteğimizi esirgenemeyelim. Başarı kendiliğinden gelecektir.

Başkan Mehmet Fatih Ceyhan’ın istifa ettiğini varsayalım. Bu takıma ikinci bir talip bulunabilinir mi?

Seyircilerden ve taraftarlardan biraz zaman ve sabır göstermeleri gerekir. Aksi takdirde bu takıma ve ilimize en büyük zararı vereceklerini unutmasınlar.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet YÜZBAŞIOĞLU Arşivi