Asuman SOYDAN ATASAYAR

Asuman SOYDAN ATASAYAR

Demokrasimiz Kazansın

Demokrasi gereği yeni bir seçim yaşandı ülkemizde; sonuçlarını beğensek de beğenmesek de hakkımızda hayırlı olsun demek görevimiz olmalı. Demokrasiyi  savunanlar  sonucuna  katlanmayı bilmeliler. Seçimi kaybedenlerin derslerine daha iyi çalışmaları gerektiğini idrak etmekten başka çareleri yoktur.

Bu seçimde de AKP’nin takdire şayan bir çalışma ve başarı örneğini görüyoruz.

Dilerim halkın bunca teveccühüne  layık olmaya çalışan bir iktidara sahip olmuşuzdur. Dilerim benim ülkemin benim cumhuriyetimin nimetleriyle başka arayış içinde olmayan bir kadroya kendimizi teslim etmişizdir.

Demokrasi; evrensel hukuk değerlerini korumaya en uygun bir yönetim şeklidir. Onun kurallarına ve sonuçlarına saygı duymamız milletin refahı için elzemdir..

Bugün ileri demokrasi diye diye onu kullanarak ve derslerine de azami ölçüde çalışarak bu seçimleri kazananların önceden sarfettikleri bir “söz” vardı hatırlarsanız:
"Demokrasi bizim için amaç değil araçtır, vakti geldiğinde bu araçtan inmesini de biliriz" diye bu ve buna benzer sözler sarfedenler, seçimlere girerek hala demokrasi aracını kullandıklarına göre inecekleri durağa henüz ulaşamamış lar demekki diye düşünmeden edemiyorum.. Vakti geldiğinde demokrasiden inince acaba hangi araca  binmeyi amaçlıyorlar diye  merak ediyorum doğal olarak...! “Başkanlık sistemi” aracını  demokrasi aracından farklı bir sistem olduğunu bu”söz”leriyle teyit mi etmiş oldular acaba?. Teşbihte hata olmasın- demokrasiden inerek otokrasiye,monograsiye, teograsiye v.b.yönetimlere  binmek attan inip eşeğe binmeye benzer. Dilerim bu gerçeği farketmişlerdir bunca yıllık iktidar dönemlerinde.. Zira yaptıkları  iyi işlerin bile  arkasında  art niyet okutturuyorlar bu sözlerinden dolayı. Bu seçimde dilerim en fazla demokrasimiz kazanmış olsun. Benim en büyük dileğim bu yönde.

Demokratik yönetimlerde  yapılan iyi işleri alkışlamak kadar  eksik veya kötüleri eleştirme hakkının herkese ait olduğu bilinciyle yönetilmeliyizki refah daha kolay girsin ülkemize.

Sonuçlar hepimiz için, geleceğimiz için hayırlı uğurlu olsun…

Kardeşimizin biri kaybettiyse diğeri kazandı gözüyle bakarak iyi şeyler dilesin kaybedenler. Önce kendi eksiklerinden başlasınlar işe...”Balık baştan kokar” sözünü şiar edinerek genelbaşkanlarının yetersizliğini  ve halkın nabzını doğru okumanın gereğini düşünsünler.

Güçlü iktidarlara güçlü muhalefet gerekli..

Özeleştiri,özeleştiri lütfen…!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Asuman SOYDAN ATASAYAR Arşivi