Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Abdulbaki GÜNIŞIĞI

Büyükşehir Başkanlığına Samimi Bir İkazımdır

Sayın Fatih Erkoç beyi gençliğinden beri tanırım ve severim. Bu tür belediye başkanına hitap eden yazılar yazmayı da sevmem. Benim yazılarım tarihi ve etimolojik ve jeneolojik yazılardır. Şimdi yazacağım mevzuları yazan bir çok yazar var ve bu kardeşlerim belediye hizmetlerindeki aksamaları ve güzel hizmetleri zaten yazıyorlar. Üstelik sayın Erkoç beyi çok başarılı bulurum. Herkesin görmediği fakat uzun yıllar sonra değeri anlaşılacak ve popülist olmayan çok büyük eserleri maraşımıza kazandırdı. Kendisinden sadece Allah razı olsun derim.

O zaman bu yazıyı neden yazdığıma gelelim. Benim aslen Elbistan ve Afşin yaylasından, çok yiğit bir kardeşim vardır. Adı Ali Kilitçioğlu. Bu kardeşim bir insanı Allah rızası için seven ve gene bir insana sadece Allah rızası için buğz eden bir kardeşimdir. Bu Ali Kilitçioğlu kardeşim bundan bir ay kadar önce, Ceyhan gözünün bulunduğu mahal’e bir gezi yapmış. Ailece çay için hoşça bir vakit geçirmek istemişler. Fakat parkın pisliği ve suların yosunla kaplanmış halini görünce bu çok güzel ve tertemiz parkın nasıl bu hale geldiğini oradakilere sormuşlar . Ali kardeşime verilen cevapta, bu hizmetlerin daha önce ilçe belediyesi tarafından yapıldığını ve o günlerde buraların tertemiz olduğu halde bu gün bu hizmetlerin büyükşehir vasıtası ile yapıldığını ve büyük bir ihmal gösterilip, gezilmez ve görülmez bir hale getirildiğini söylemişler.

Bu Ali kardeşim samimi bir insan olarak benden bu husus ile alakalı bir yazı yazmamı istirham ettiler. Ceyhan gözlerinin bulunduğu küçük gölü temizleyen bir makine varmış. Bu makineyi geliştirip kullanıma koyanda büyükşehir belediyemiz imiş. Fakat makine bozulmuş ve maraşa tamir için götürülmüş ve o günden itibaren göl görünmez olmuş demişler. Bu makinenin yerinde tamir edilememesini anlamakta zorlanıyorum. Bu devirde böyle bir aracı yerinde tamir edecek teknik imkanlara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Belki yanılıyorum bunu bilemeyeceğim.

Buradan sayın başkanıma istirham ediyorum. Elbistanımızın ve maraşımızın güzide mesire alanlarından olan ve kaynağı ile bir çok araziye can veren Ceyhan nehrimizin gözünün ve etrafının eskisi gibi tertemiz olması ve insanların gene eskiden olduğu gibi buralarda piknik yapacak olmalarını sağlamasını bizzat sayın başkandan rica ediyorum. Bu yanlışın bir veya birkaç sorumlusu da var ise onu kendisine bırakıyorum. Sevgi ve selamlarımla. 

Not; yetkililer isterler ise Ali Kilitçioğlu beyimin telefonu:  0 507 879 79 78

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdulbaki GÜNIŞIĞI Arşivi