Bin Yıl Daha

Zor günlerden geçtiğimiz hepimizin malumu. Bin yıldır üzerinde yaşadığımız yurt edindiğimiz  topraklar dedelerimizin Kani ile iyice yoğrulmuş.

Dedelerimiz in Ortak paydası ilayi kelimetullah olunca tefrika fitne fücur ihanet bölücülük gibi silahlar bu topraklar da sökmemiş. Birlik beraberlik ve dirliğimizin çimentosu olan din ve manevi örgülerimiz hep Zor zamanlarda imdadımıza yetişmiş.

Tarih hep tekerrür eder ondan dersini İyi alan hep kazanır algısı evrensel bir gerçeklik.

Osmanlı imparatorluğunu yıkmaya azmeden azılı düşmanlar topyekun yok etme projesini uygulayamaya koyduğunda tam bitirdik dedikleri ZAMAN dağılan ümmet yine din ve manevi dinamikler üzerinde kalkıp tüm Kahpe işbirlikçilere Çanakkale de gereken dersi vermişti.

Şanlı tarihimizde Kahraman çok ancak hainler münafıklar da hep olmuş ve hep olacak.

Akli selim galip geldiğinden dolayı zillete düşmemiş yurtsuz yuvasız vatansız hiç kalmamışız.

Gerçekler alt alta sıralanabilir.

 Hepimizin malumu ser ittifakı bir kez daha bizi bizden ayırmaya yelteniyor bu kez biraz daha profesyonel takılıyorlar demokrasi özgürlük havariliği insan hak ve hürriyetinden dem vuruyorlar.

Göze batan çöp öne çıkartılarak kendi gözlerini köre eden merteği gizleme gayreti içindeler.

Devletimiz elbette vazifesini yerine getirecek şer odaklarını temizleyerek bin yıllık beraberliğimizi gölgelemek isteyenlere hak ettiği cevabi verecektir.

Biz bu ülkenin vatandaşı olarak neler yapabiliriz. Bunları biraz hatırlayalım diyorum.

Yetmişiki milletin yasadığı bu topraklar da din çimentosu ile yoğrulmuş iç içe olduğumuz din kardeşimiz dediğimiz insanlara vazifemizi layıkı  ile yapabiliyor muyuz sorusunu aynaya bakarak kendimize soralım diyorum.

On beş yıl kadar önce bir kardeşim bana söyle sormuştu;

Arabistan damı yasamak istersin Türkiye demi dediğinde tereddüt etmeden Türkiye demiştim ayni kişi Türklük mü Müslümanlık mı dediğinde ise Müslümanlık dediğim dun gibi hatırımda

Böyle soruların art niyetle olduğunu düşünüyorum

Din bahsi baska bir bahis sevgili dostlar

Maras harbinde abdal Halil aga maras in en Zengin ermenisunin  fransuzlari sehre davetinde davul calma teklifine verdigi cevap cok net ve Sade bu is din bahsi davulumu altinla doldursan da bu tokamak bu davula vurmaz demisti

Dogudaki Kurt kardeslerimi anlamakta zorlanmiyorum desem yalan olur

Yillarca uzerinde yasadigimiz yurt edindifimiz bu tropraklar icin canakkalede birlikte sehid oldugumuz Birlik yemini ettigimiz gunlere ne oldu

Bizi icimizi acitacak sekilde parcalama projesini Tum acikligina ragmen gormemizi engelleyen ne

Gun Birlik butunluk gunu dememiz icin daha ne kadar dusmanin ekmegine yag surmeye devam edecegiz sorular sorular sorular......

Inadina kardeslik inadina Birlik beraberlik ve tefrikaya Sifir tolerans

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi