Anketi Tamamladık

01 Şubat 01 Mart tarihleri arasında “Büyükşehir Belediye Başkanı kim olmalıdır?” şeklinde sorduğumuz siyasi seçim anketi sona erdi

Yayın hayatına başladığımız 2008 yılı Nisan ayından bu yana “anketlere” uzak durduk. Mümkün olduğunca da sitemizde anket yapmamaya özen gösterdik. Bunun esas gerekçesi “maniplasyon” olabileceği tedirginliği idi.

Ancak toplumun genel eğilimi, hangi siyasi partinin sosyal medyayı ve internet mecrasını iyi takip ettiğini gözlemleme açısından da bu tür siyasi anketler de bizlere yol göstermektedir.

Bunun için 01 Şubat 01 Mart tarihleri arasında TBMM’de grubu bulunan üç siyasi partinin adaylarını esas alarak tek seçenekli bir anket hazırladık.

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı kim olmalı?” sorusunu yönelttiğimiz ankette maniplasyonları en aza indirmeyi hedefledik. Bunda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Çünkü verilen oy sayısına baktığımızda bunu görebiliyoruz.

Anketi 1 gün önce sonlandırdık. Normalde 28 Şubat gecesi saat 24.00’de sonlandırmamız gerekirken bunu yaklaşık 15 saat öne çektik. Çünkü siteye sonuçları değiştirecek saldırıların yapıldığını gözlemledik.

Anketimize 3898 kişi oy vermiş. Adayların aldığı oylar ve yüzdesi fotoğrafta yer almaktadır.

Bu oy veren bireylerin siyasi eğilimlerini belirlemektedir. Sosyal medya ve haber sitelerini hangi siyasi eğilimlerden insanların daha çok takip ettiği ile ilgili bir veri olarak da görülebilir.

Prensiplerimiz gereği toplumu her hangi bir partiye meyledecek haber ve anketler yapmıyoruz.

Bunun içinde son 30 günde sorumlu bir gazetecilik sergileyemeye de gayret göstereceğiz.

01 Nisan günü sonuçlar açıklandığında siyasi partiler ve onların bağlıları bizler için olumsuz bir ifade kullanmak yerine sorumlu davranışımızı takdir eden teşekkür ifadeleri kullanırlar.

Çünkü camide, cenazede, sokakta bir arada olduğumuz insanlarla sırf siyasi eğilimleri nedeniyle küs ve gönül kırgınlığı yaşamak istemeyiz. Bu sorumluluk duygusu içinde olabildiğince objektif bir yayın politikası sergilemeye gayret sarf ediyoruz.

Köşe yazarlarımızın fikir ve düşüncelerine saygı gösteriyor, onların yazdıkları sitemizin görüşlerini değil kendi görüşlerini yansıtmaktadır. Yazarlarımızın da en az bizler kadar sorumlu davranacaklarına inanıyor, 30 Mart yerel seçimlerinin ülkemize ve milletimize huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Editörden Arşivi