Aile, Beka Sorunumuzdur

Mesleğim gereği halkın arasındayım.İnsanlar dertlerini anlatıyorlar. Hastalıkların önüne geçen öfke patlamalarıyla  karşılaşıyorum. Bu travmalar hastalığa dönüşüyor. Kötü alışkanlıklar,yanlış beslenme ve diğer etken unsurların tıbben çaresini arıyoruz.Tedavi etmeye çalışıyoruz. Hepimizin dilindedir.Çaresiz derdim olmasın.Son yıllarda çaresiz dertlerin başında aileyi tahrip eden, eşleri. çocukları biri birine düşman eden , feministlerin gayretleriyle çıkarttıkları  6284 yasadan bahsetmek istiyorum.

6284 sayılı yasanın kaynağı 2011 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesidir.Bu sözleşme taraf  Ülkelere DİN, KÜLTÜR, TÖRE, NAMUS, GELENEK  değerlerinin gerekçe olarak öne sürülmesinin önlenmesini ve kökünün kazınması için  gereken yasal ve diğer  tedbirlerin alınacağı yükümlülüğünü getirmiştir.6284 sayılı yasa da bu anlayış ve kapsamda hazırlanmıştır.

Yasanın uygulanmasının dramatik sahnelerinden birkaç örnek vererek durumun vahametini ve aciliyetini  yetkililere arz etmek istiyorum.

....bekar  genç kız gece yarısı alkollü vaziyette eve gelir.Salonda sigarası içerek otururken kapı gürültüsüne uyanan baba, salonda elinde sigara,  alkolü kızını gecenin yarısında eve bu şekilde geldiğini görünce "..utanmıyor musun bu ne hal ? Bu saate kadar neredeydin ?" diyerek azarlaması karşısında  kız " Ben reşidim. Bana karışamazsınız.kendi kararlarımı verebilecek yaştayım " demesi üzerine baba kızının  kolundan tutmak suretiyle " .. hadi odana geç, babana karşı böyle karşı gelemezsin. terbiyesizlik yapma." deyip uyarıda bulunur. Kız sabah ilk işi adliyeye koşup babasını 6284 sayılı gereğince  şikayet eder. KARAR: BABANIN 6 AY EVDEN UZAKLAŞTIRILMASINA... !

....Boşanmışlardı. Eski eşi yaklaşmama, iletişim araçları ile aranmama,  rahatsız etmeme yönünde  6284 sayılı yasa gereğince tedbir kararı almıştı.Bir gün müşterek çocuklarının okulundan mesaj gelir. "ERKEN KAYIT FIRSATI...."   Adam , müşterek çocuk annesinin velayetinde olduğundan  erken  kayıttan yaralanmak için mesajı eski eşinin telefonuna gönderir. Kadın adliye koşarak .."...benim telefonuma mesaj attı, tedbir kararını ihlal etti." hapis cezası verilsin diyerek şikayet eder. KARAR; 3 GÜN HAPİS..!

...savcı dostum çok üzgündü.Bir dokundum bin ah işittim".Yeni bir yasa var.Delil,belge aranmıyor. Her şikayeti kabul etmek zorunda kalıyoruz. Geçenlerde koridorda, kalemde  sık sık  şikayet için gelen bir kadını fark ettim. Kadının 8 şikayet dosyası olmuş.Farklı erkekleri aralıklarla uzaklaştırma, yaklaşmama, rahatsız etmeme gibi tedbir kararları almış. Kalemde ki memureler anlattı.6284 sayılı yasayı biliyor. Tanıştığı erkekleri farklı nedenlerle uzaklaştırma ve tedbir kararları alıyormuş.."diyerek derdini anlattı.

Yılda 6284 sayılı yasa gereğince alınan tedbir kararları 200.000 sayısı civarındadır. Kararlar Cumhuriyet Başsavcılıkları, Aile Mahkemeleri ve Bakanlığa bağlı ŞÖNİM merkezlerinde kayıt altında tutulmaktadır.Bu kararların açıklanmasını talep ediyorum. Her karar kadına şiddet olarak tanımlandığından insanların lekelenmeme hakkı ihlal edilmektedir.Delilsiz ,belgesiz, sudan sebeplerle verilen tedbir kararları iş hayatını, mesleği, siyasi hayatı , insanların geleceğini telafisi imkansız şekilde olumsuz etkileyeceği aşikardır.

Evlilikler azaldı,boşanmalar arttı. Evlilik yaşı yükseldi.Nüfus artışı durdu.TÜİK verileri ortada. Evliliklerin ilk 5 yılında boşanma oranı % 35.5 seviyesine çıkmıştır. Meclis Araştırma Komisyon raporu benzer sonuçları vermektedir. .6284 sayılı yasanın uygulama sonuçlarına yönelik başta Akit Gazetesi olmak üzere her yerden itirazlar yükselmesine rağmen olumlu herhangi bir  çaba göremiyoruz.

Mor Çatı 6284 sayılı kanun kapsamında " KARARI ALDIM" kampanyası başlatmış.Karardan amaç  ! " erkeği /kocayı/erkek evladı/erkek kardeşi uzaklaştırma ve hapis kararıdır.

Her başvurana  bu hak verildiği için hiç zor olmayacaktır. Sadece 155 polisi aramak yeterlidir.

Kampanya duyurusundan bir paragraf :

"...6284 sayılı Kanunun kadınların hayatlarında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, kanunun kadınlar için yaşamsal önemini vurgulamak istiyor."

Ahlak ve Maneviyat dedik,

Aile kutsal  dedik.

Aile ve kadını kaybedersek toplum çöker.

 Cinsel özgürlüğü sağlayan Ceza Yasası, Medeni Kanun, özel Ceza Yasası 6284 feministlerin çıkarttıklarını iddia ettikleri yasalardır. Asıl beka sorunumuz budur.

Durum çok vahim neticeleri ile her geçen gün yeni yeni cinayetlerin de zeminini hazırlıyor.

Yapacak hiçbir şeyi kalmayan kızgın eşler birbirinin canına kıymasın artık. Akla mantığa  aykırı ve aileyi toplamak yerine dağıtmaya odaklı bu yasa derhal kaldırılmalı diye düşünüyorum.

Bu günlük de bu kadar.

Kalın sağlıcakla.

Kahramanmaraş’ımızda kurulan İstiklal Üniversitemize rektör olarak atanan değerli meslektaşım  Prof. Dr.  Sami Özgül  beye yeni görevinde başarılar diler memleketimizde  hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ederim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Ali Akben Arşivi