Z. Abidin KIYMAZ

Z. Abidin KIYMAZ

Ahmet Aydın’a destek olunmalı

TBMM başkan vekili Ahmet Aydın siyasette bulunduğu makama paraşütle inerek gelmedi.. Ak Partının kuruluş günlerinde genç bir avukat olarak gıdığı kurucu İl yönetim kurulu üyeliğinden il başkan yardımcılığına, il başkanlığına ve milletvekili olarak aktif siyaset içinde yoğrularak zirveye tırmandı.

Siyasette ustası Husrev Kutlu gibi kendisine destek olanlar sadece siyaset dünyasından değil uyumlu kışılığı insan sevgisi memleket sevgisi kendisini Allah(cc) ın yardımıyla bu gün ulaştığı makama taşıdı.

 Adıyaman’da siyasette zirveye tırmanmak ne kadar güçse zirvede kalmak bir o kadarda zordur meşakkatlidir. Zaman zaman politikacılarımızdan benzer konumlara çıkmaya çalışanlar oldu fakat her zaman nazara ve çekememezliğe geldiler bir nevi ayaklarından çekildiler.

1991 yıllarıydı DYP nın zirve yaptığı yıllardı DYP genel başkan yardımcısı M.Nedim Bilgiç’te Demirel’in gözdesiydi o donem Adıyaman’dan 5-6 otobüs parti içi muhalefet Ankara’nın yolunu tuttu DYP genel merkezi önünde slogan attılar M.Nedım Bilgiç kurultayda GİK üyeliğine alınasın diye çaba gösterildi. Çekememezlik ve orantısız muhalefet hem Nedim Bilgiç’e kaybettirdi,  hem protesto için yollara düşenlere kaybettirdi en onemlısı de memleket kaybetti. O donem Mahmut Nedim Bilgiç seçilse konumunu korusaydı Adıyaman üniversitesi 1991 yılında Niğde Üniversitesiyle birlikte kurulmuş olacaktı. Geçmişten verdiğim örneklerden yola çıkarak yaşadıklarımızdan dersler çıkarmamız lazım memleket evlatlarına sahip çıkmamız gerekir, Ahmet Aydın’ın konumu gereği memlekete sağlayabileceği katkılar göz önünde bulundurularak kişi kurum kuruluş hatta muhalefet dahi memleketimiz yararına olabilecek düşüncelerini projelerini hazırlamalı dosyaları ile bırlıkte Ahmet Aydının kapısını aşındırmalıdır. Bu tavır hem kentımızı hem de kendimizi büyütecektir.

Memleketin dedikoduya değil işe aşa yatırıma çalışmaya üretmeye ihtiyaçı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Z. Abidin KIYMAZ Arşivi