Süleyman Demirel İÖO’da mezuniyet töreni
Selin Tuğba Ünal (İngilizce), Aysel Aytemiz ÖNSEL (Türkçe), Ergül KARA (Teknoloji ve Tasarım), Hatice ŞİMŞEK(Okul Öncesi)) öğretmenlerinin hazırladığı mezuniyet töreni
Saygı duruşu ve İstiklal marşına müteakiben okul müdürü H.İbrahim Çolakadı’ nın açılış konuşmasıyla başladı. Çolakadı şöyle konuştu.
“ Çok kıymetli mesai arkadaşlarım, değerli velilerimiz, geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklar; Okulumuzun hazırladığı yılsonu mezuniyet gecemize hepiniz hoş geldiniz.
Öncelikle Hakkâri’de şehit düşen evlatlarımıza ve tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun… Acımız büyük. Bir yiğit şehit olur, yerine bini gelir. Allah’ın izniyle çirkin emellerine ulaşamayacaklar.

İşte bunun için eğitimin önemi çok büyüktür. Bu gencecik fidanlara kurşun sıkanlar, haince tuzak kuranlar eğitimden nasibini almadıkları için bunları yapıyorlar. Sizler gibi eğitimden nasibini alsalardı kandırılıp dağlara çıkmazlar, askere de kurşun sıkmazlardı. Vatanımızı bu çapulculardan korumak, daha huzurlu, müreffeh bir ülke oluşturabilmek için çok çalışmamız gerekmektedir.
Fazla söze gerek yok, eğitimin önemini şair dizeleriyle ne güzel dile getirmiştir;
Eğitim dediğin tükenmez bitmez
Beşikten mezara sürer eğitim
Okumak istersen bir ömür yetmez
İnsanı hırpalar yorar eğitim
Eğitim inanmak, azimle başlar
Gerçeğe dönüşür hayaller düşler
Oturur yerine bozulan taşlar
Toplumu kuşatıp sarar eğitim
Verilen emekler gitmez boşuna
Katık olur döner ekmek aşına
İnsanlar kavuşur kendi işine
Refaha huzura yarar eğitim
Okuyan cevherdir yolda kalır mı?
Okumayan toplum huzur bulur mu?
Bilenle bilmeyen hiçbir olur mu?
Bilenin hakkını verir eğitim
Yüreğimizde şehitlerimizin acıları tazeyken eğlencemiz buruk olacak ama yapacak bir şey yok. Hayat devam ediyor. Şehitlerimize tekrar Allahtan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.
Programda emeği geçen tüm idareci, öğretmen, yardımcı personel, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”
Bu konuşmadan sonra 8. sınıf öğrencilerinin 7. sınıf öğrencilerine bayrak ve flama teslimi gerçekleştirildi ve hemen peşinden 8. sınıftan mezun olan öğrenciler için diploma töreni gerçekleştirildi.
Öğrencilerden Yunus Emre Gök ve Beyza Nur Kara bir skeç oyununda rollerini başarıyla oynadılar.
Emekli öğretmen ve Stand up Show sanatçısı Salman Kapanoğlu’nun gösterisi başladı. Mahalli bir dille yöresel olayları canlandıran Kapanoğlu izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi.
Beyza Çapar, Neşe Nur Gelir, Huri Akçadağ, Müzeyyen Alkışçı, Zeynep Aytemiz, Nida Emekli, Özge Şeyma Kılboz’dan oluşan “Cici Kızlar” gösteri ve Hüseyin Sarı, Yakup Gürler, Teyfik Mucuk, A.Turan Kara, Halil Tekiş isimli öğrencilerin oynadığı “Hababam Sınıfı” zevkli anlar yaşatırken Aslıhan Üzüm, Hatice Üzüm’ün Teşekkür Konuşması mükemmeldi.
Semih Koz, Cihat Kıyak, Necdet Doğru, Faika Yüce, Hatice Kübra Şaşmaz, Birgül Koca’dan oluşan Grup Performans yetenekleriyle herkesi etkilemesini bildi.
Sultan Nişancı, Efe Şakalar, Senanur Malkoç, Halil İbrahim Üzüm, Nazlınur Ateş, İsmail Fatih Şanlı, Ece Şakalar, Ahmet Mert Çuhadar, Beyza Turan, Samet Şahan, Mine Dağaçan, Kürşat Baki Eryılmaz isimli Ana Sınıfı öğrencilerinin oynadığı Halk Oyunları büyük alkış alırken Melike Acar, A.Turan Kara’nın Karı -Koca Atışması, Raşit Avan, Reha Saftürk’ün R2 Dans grubu ile dikkatleri üzerlerine çektiler.
Programın son bölümünde ise öğrenci Bekir Karaokur’un “Doymayan Adam” gösterisi, Bilge Çiftçi, Ayşenur Çiçeklioğlu, Zehra Alıç, Mehlika Korkmaz, Hasibenur Özdemir, Fatmanur Temir’den oluşan “Altın Kızlar Dans Grubu” , Hatice Üzüm, Yahya Pak, Semih Koz, Necdet Onur Doğru, Sena Üdürgücü, Şeyma Ceyhan, Betül Çanak, Hatice Üzüm, Pelin Yüce’ nin “Gitar Grubu” her haliyle izlenmeye değerdi.
Program Onur Bombacı Yönetiminde 6/D Sınıfı Korosu’nun gösterisi ile son buldu.MEM-BASIN

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.