Siirt'liler Başkonuş'a Hayran Kaldı
Yayınlanma:
Gönül Köprüsü projesi nedeniyle ilimizde bulunan öğrenci ve eğitimciler gezdikleri Başkonuş yaylasına gönüllerini kaptırdılar.
Geleceğimizin teminatı gençlerimize ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtılması, insan ilişkilerinin geliştirilmesi, kuvvetlendirilmesi ile yurdumuzun diğer yerleri tanımalarına imkân vermek düşüncesiyle yürürlüğe konulan Gönül Köprüsü projesi gereği ilimizde bulunan Siirtli eğitimciler ve öğrenciler gittikleri Başkonuş yaylasına gönüllerini kaptırdılar.
Başkonuş yaylası, Kahramanmaraş-Andırın yolu üzerinde, Yenicekale çevresinde yer alan zengin bir orman dokusunun oluşturduğu ve yayla karakteri gösteren bir bölgedir. Yükselti l785 m.dir. Başkonuşta geyik üretme çiftliği bulunmaktadır. Elektrik, telefon yol ve çevre düzenlemesi yapılmış olan alanda, orman idaresine ait sosyal tesisler bulunmaktadır.
Gördükleri manzara karşısında etkilenen Gönül Köprüsü ekipleri Başkonuş yaylasının tertemiz havası ve doyumsuz görüntüsü karşısında kendilerini alamadılar.
Öğrenciler gruplar halinde çevreyi gezerek ve çeşitli oyunlar oynayarak değerlendirdiler.
Konuk ekip daha sonra Başkonuş Civarında bulunan Sersem yaylasına da giderek, burasını da tanıdılar.
Bazı eğitimciler yöre ile ilgili olarak şu ifade de bulundular.
Müthiş bir güzellik ve nefis bir hava var. Siirtte bizim de yaylalarımız var ama burasını gördükten sonra artık onlara yayla dememiz mümkün değil.
Gün boyu zevkle doğayı inceleyen ve değerlendiren misafirler akşam istemeyerek şehre döndüler.
MEM-BASIN

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.