MTSA sınavı 24 Ekim’de

MTSA sınavı 24 Ekim’de
Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı MTSA sınavı 24 Ekim 2009 Cumartesi günü yapılacak

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı MTSA sınavı 24 Ekim 2009 Cumartesi günü yapılacak sınav merkezi seçilen Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Gazi İlköğretim Okulu,  H.Ahmet Yesevi lisesi, Zeki Karakız İlköğretim Okulu,19 Mayıs lisesi, Akçakoyunlu İlköğretim Okulu, Kahramanmaraş İlköğretim Okulu ve Çukurova Elektrik Anadolu lisesinde yapılacak

 

 

 Saat:11.00 de başlayıp 13.30 da sona erecek sınavda Adaylar İlk Yardım dersinden 30,Trafik ve Çevre Bilgisi dersinden 50, Motor ve Araç tekniği bilgisi dersinden 40 olmak üzere toplam 120 soruyu 150 dakika zaman diliminde cevaplandıracaklar.

 Sınavın sağlıklı yapılabilmesi için, Milli Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Sarıtürk başkanlığında görevli okulların müdürleri ile MEM salonunda bir toplantı yapıldı.

 

Bu toplantıda Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesindeki, Bölge Sınav Yürütme Kurulunun Görevleri, Bina Sınav Komisyonunun Görevleri, Salon Sorumlusunun görevleri ve Gözetmenlerin görevleri ile Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Test Sınavında Salon Görevlileri İçin Sınavda Dikkat Edilecek Hususlar hakkında gerekli açıklamalar yapıldı. Bu açıklamaları sırasıyla şöyle sıralayabiliriz.

MTSK sınavına girecek adaylar; sınava, kesinlikle 24 Ekim 2009 tarihli “Sınava Giriş Belgesi” ile birlikte girmek zorundadırlar. Bina Sınav Komisyonu, Salon Sorumlusu ve Gözetmenler sınava girecek adayların sınav giriş belgelerinin kontrollerinde bu belgedeki fotoğrafla cevap kâğıdında bulunan fotoğrafın aynı olup olmadığını kontrol edeceklerdir. Fotoğrafları farklı olduğu tespit edilen adaylar sınava alınmayacak ve ilgili / ilgililer hakkında tutanak tutularak gereken yasal işlem başlatılacaktır. Aday kendi kimliğinin “sınava giriş Belgesi”ne uygunluğunu teyit etmek için bir özel kimlik (Nüfus cüzdanı, pasaport ve sürücü belgesi gibi) daha ibraz etmek (göstermek) zorundadır. Bu kimliklerden birisi bile olmasa aday sınava alınmayacaktır.

M.T.S.A. Sınav giriş belgesi her sınav için yeniden düzenlenmektedir. Belgenin üzerinde “sınav tarihi 24 Ekim 2009” olarak görülmelidir. Daha önceki tarihlere ait belgeler kabul edilmeyecektir. Belgenin üzerendeki resimler yapıştırma değil renkli yazıcıdan alınmış ve İl/ilçe Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanarak ıslak mühürle mühürlenmiş olacaktır. Adayın sınava gireceği dersler, hak sayısı, sertifika türü hem sınava giriş belgesi hem de cevap kâğıdının üzerinde yazılıdır.

 Sınava giren tüm adayların “Sınav Giriş Belgesi” sınav salonunda salon görevlileri tarafından eksiksiz toplanacak ve sınav poşetinin içerisine konularak sınav poşeti kapatılacaktır.

Adaylar Cevap kâğıdına soru kitapçığı türünü kodlamayacaklardır. Cevap kağıdı üzerinde “adayın soru kitapçığı türü …. dir.” gibi bir ibare bulunmaktadır. Salon görevlileri cevap kâğıtları ve soru kitapçıklarını dağıtırken kesinlikle adaya ait cevap kâğıdı üzerinde bulunan soru kitapçığı türüne dikkat edeceklerdir. Ancak; dağıtım sırasında herhangi bir hata yapılırda sonradan fark edilirse kesinlikle kitapçıkları toplayarak düzeltme işlemi yapılmayacaktır. Bu konuyu net olarak anlatan bir tutanak hazırlanarak salon poşetinin içine konacak her adayın yeni kitapçık türü belirtilecektir. (Bakanlığımızca değerlendirme işlemlerinde buna dikkat edilecektir.) Yanlışlık yapılır ve değiştirme işlemi yapılırsa veya değiştirme işlemi yapılmaz ayrıca salon poşetinin içerisine tutanak ta konmazsa bu konuda tüm sorumluluk bina sınav sorumluları ile salon görevlilerine ait olacaktır.

Cevap kâğıtlarının üzerinde salon başkanının imza yeri bulunmaktadır. Her salon başkanı adaya doğru cevap kâğıdı ve doğru soru kitapçığını verdiğini ve adaya ait bilgilerin doğruluğunu kontrol ettiğini beyan ederek bu bölümü imzalayacaktır.

Sınav başladıktan sonra kimlik veya her hangi bir başka sebepten dolayı hiçbir aday ilk (45) dakikadan önce salondan dışarı çıkartılmayacaktır. Kimlik veya bir başka problemden dolayı adayın sınava girmemesi gerektiği halde girdiği tespit edilir ve dışarı çıkartılması gerekirse, gerekli tutanaklar tutulur, ilk (45) dakikalık süre dolduktan sonra aday dışarı çıkartılır.

Ancak; Adayın dışarı çıkartılırken problem çıkarabileceği düşünülürse, salondan çıkartılmadan ve kendisine haber vermeden gıyabında tutanak tutulacaktır. Bu tutanakta, “Adayın sınavının iptal edilmesi gerektiği” net olarak ifade edilmelidir.

Eğer; bu aday salonun huzurunu bozuyorsa, güvenlik güçlerinden yardım istenerek aday mutlaka salondan dışarı çıkartılmalıdır.

Sınava katılan adaylar bir takım bilgilerinin yanlış olduğunu ifade ederek tutanak tutulmasını veya durumu hakkında düzeltme yapılmasını talep edebilir. Bunlar hakkında,

Sadece Nüfus bilgileri hatalı ise; bu bilgiler adayın MTSK ya ilk kayıt anında T.C. Kimlik numarası ile doğrudan Vatandaşlık ve Nüfus İşleri Genel Müdürlüğüne ait MERNİS sisteminden alındığı için yanlışlığın nüfus dairesinde olduğu bilinmelidir. Bilgiler önce oradan düzelttirilecek ve sonra dilekçe ekinde “VUKUATLI NÜFUS CÜZDANI ÖRNEĞİ” olmak sureti ile merkezimize yazılı olarak başvuracaktır. Nüfus bilgilerinde olan bir hata için sınav sırasında ne yapılması gerektiğine “Bölge Sınav Yürütme Komisyonu” karar verip uygulayacak ve durumu bir tutanakla tespit edilecektir. Bu tutanak daha sonra Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir.

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavlarında hiçbir şekilde (sertifika türü, ders değişikliği, sınav hakkı değişikliği gibi konularda) bilgi değişikliği yapılmayacak, bu konuda herhangi bir tutanak tutulmayacaktır. Motorlu Taşıt Sürücü Kursları kayıt anında adaya ait bilgileri doğru girmek zorundadırlar.

Sınav güvenlik poşetleri salonlarda adayların gözü önünde açılacak ve sınav sonunda kapatılacaktır.

Okul müdürleri salon görevlileri ile sınav öncesi sınav kurallarının uygulanmasına yönelik kesinlikle toplantı yapacaklar ve “Motorlu Taşıt Sürücü Kursu Sınavında Dikkat Edilecek Hususlar” dokümanını salon sayısı kadar çoğaltılarak tüm salon sorumlularına dağıtacaklar. Salon sorumluları ise “Sınavda Dikkat Edilecek Hususlar” dokümanında belirtilen açıklama doğrultusunda uygulama yapacaklardır.

Sınavlarda görev alan tüm görevlilerin sınav türü, tarihi ve saati ne olursa olsun kılık kıyafet konusunda 16.07.1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarda çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair Yönetmeliğe uygun kıyafetle sınav görevine gelmeleri gerekmektedir.

 

Sınavın başlamasından sonra hiçbir adayın sınava alınmaması gerekmektedir.

 

Salon aday yoklama listesinde ismi bulunmayan adayların kesinlikle sınav salonuna alınmamaları gerekmektedir.

 

Görevli olmayanların sınav yapılan binalara girmeleri kesinlikle engellenecektir.

 

Salon Sorumluları ve Gözetmenler sınavın başlamasından bir saat önce görev yerinde hazır bulunacaklardır.

Adayların test kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını beraberlerinde götürmelerine kesinlikle izin verilmeyecektir.

Unutulan cevap kâğıtları ve kitapçıkların tüm sorumluluğu salon sorumlusu ve gözetmene ait olacaktır.

Herhangi bir tutanak tutulması gerektiğinde matbu tutanak tutulacaktır.

Herhangi bir nedenle sınav salonundan dışarı çıkan adayın test kitapçığının ve cevap kâğıdının salon başkanı tarafından elinden alınması ve bu adayın tekrar salona alınmaması gerekmektedir.

Salon görevlilerinin salonda gazete, kitap, yazılı kâğıdı vb. okumamaları, yüksek sesle konuşmamaları, sınav süresince salondan dışarı çıkmamaları, herhangi bir adayın başında dikkat çekecek şekilde durmamaları, çay kahve vb. içmemeleri, cep telefonlarını kapatmaları gerektiği üzerinde önemle durulacaktır.

(Salon görevlilerinin Siğara içmek için bina dışarısına kadar çıktığı konusunda duyumlar alınmaktadır. Bu konuda tüm görevlilerin uyarılması gerekmektedir.)

Salon Başkanı ve gözcüler; salon poşetlerinde bulunan tutanakları, Sınav kurallarına uymayan adaylar için dolduracaklardır.

                 Tutanaklar; tutanakta ifade edilen maddeler doğrultusunda ve net anlaşılan bir şekilde doldurulacaktır. MEM-BASIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.