Kamusenden katsayı protestosu
Yapılan yazılı basın açıklamasında şunlar ifade edildi. Ortaöğretim gençliğimizin büyük bölümünü ilgilendiren YÖKün katsayı adaletsizliğini sona erdiren mevzuat değişikliğiyle; özellikle meslek lisesi mezunu gençlerimizin yüksek öğrenime devam etme şeklindeki hakkaniyet değerlerine aykırı durum sona erdirilmiştir.
Bu değişiklik, eşitler arası bir yarış içerisinde yüksek öğrenim hakkından yararlanmalarına imkan sağlayan. 21 Temmuz 2009 tarihli YÖK Genel Kurulu kararının yürütmesini durduran Danıştay 8. Dairesi kararı; Danıştayın hukukilik denetimini geride bırakmıştır. Oysa, Anayasa nın 125. maddesinin 4. fıkrası; Yargı yetkisi, idarî eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ile sınırlıdır. Yürütme görevinin kanunlarda gösterilen şekil ve esaslara uygun olarak yerine getirilmesini kısıtlayacak, idarî eylem ve işlem niteliğinde veya takdir yetkisini kaldıracak biçimde yargı kararı verilemez. hükmünü içermektedir.
Katsayı adaletsizliğinin dayanağını oluşturan YÖK Kararının iptali istemiyle açılan sayısız davada Katsayı belirleme ve sınav sistemini değiştirme kararı YÖKtedir diyerek katsayı adaletsizliğinin devamına yönelik yargısal bir kalkan oluşturan Danıştay 8. Dairesinin, aradan geçen kısa süre içerisinde bu kararından ve içtihadından vazgeçmesini hukuken makul gösterecek bir hukuk ilkesi ve kuralı henüz oluşmuş değildir
Anayasa nın 42. Maddesinde eğitim ve öğretim hakkı eşitlik ilkesine bağlanmıştır.Milletimiz artık yeter demektedir. Fırsat ve imkan eşitliğini yok sayan katsayı adaletsizliğinin biran önce sona ermesini istemektedir. Gençlerimiz, mezun oldukları ortaöğretim kurumu yönüyle ayırım yapılmaksızın çözebildiği soru kadar başarılı sayılmalarını sağlayacak bir sistem istemektedir. Danıştay kararının ortaya çıkardığı karamsar tablo başta YÖK olmak üzere konuyla ilgili olanlar tarafından acele düzeltilmelidir.
Buradan sesleniyoruz, gençlerimizi mağdur edecek bu kararın etkilerini ortadan kaldıracak şekilde katsayı adaletsizliğini bertaraf edecek yeni düzenleme YÖK tarafından
gerçekleştirilmelidir. TBMMde, biran önce yasal düzenleme yaparak Kamu oyunun vicdanını rahatlatmalıdır. Kamu oyuna saygıyla duyurulur denildi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.