Açık Öğretim Lisesi sınavı hafta sonunda
Kahramanmaraş İHL, Sütçü İmam Lisesi, Hoca Ahmet Yesevi Lisesi, 80. Yıl İlköğretim Okulu, Kurtuluş İlköğretim Okulu ve E tipi Kapalı Cezaevinde 07–08 Ağustos 2010 Cumartesi ve Pazar günü İlimiz merkezinde dört oturumda yapılacak olan Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Sınavı ile ilgili olarak, 05 Ağustos 2010 Perşembe günü saat 15.00’de İl Milli Eğitim Müdür V. Ahmet SARITÜRK başkanlığında, Bölge Sınav Yürütme Kurulu Üyeleri, sınav merkezi müdürleri ve sınavda yönetici ve öğretmenlerine görev verilen okulların müdürleriyle bir toplantı yapıldı.
Söz konusu Açık Öğretim Lisesi 3. Dönem Sınavı 1. Oturum 07 Ağustos 2010 Cumartesi günü saat 10.00’da, 2. Oturum ise saat 14:00’de başlayacak, 3. Oturum sınav 08 Ağustos 2010 Pazar günü saat 10:00’da, 4. Oturum ise saat 14:00’de başlayacaktır.
Eğitim Müfettişleri Başkanı Mehmet Söz konusu sınavın uygulanmasında aşağıda belirtilen hususlara dikkat çekti.
Askerlik görevi nedeniyle sınav ili olarak belirttikleri ilden ayrılarak bu durumunu belgelendirenler,
Sınav ili olarak, belirttikleri ilde hastalığı nedeniyle gidemeyecek durumda olup, durumunu sağlık raporu ile belgeleyenler,
Atama veya yer değiştirme nedeniyle sınav ili değişen ve bu durumunu belgelendiren memurlar ile bakmakla yükümlü oldukları öğrenciler,
Geçerli bir kimlik belgesiyle birlikte, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi kimlik kartı ve adına düzenlenmiş olan sınav giriş belgesi ile Sınav Yürütme Komisyonunca söz konusu belgeler incelendikten sonra durumu uygun olanlar yedek salonda sınava alınacaktır.
Mazereti ne olursa olsun yukarıdaki kırıterleri taşımayan adaylar sınava alınmayacaktır.
Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü öğrenciler için Kahramanmaraş E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda dört oturum sınav yapılacaktır.
Öğrencilerimizin yaş ve sosyal durumları dikkate alınarak, sınav güvenliğini bozacak davranışlara karşı gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Sınavın yapıldığı bina ve salonlarda sınav güvenliğini bozmaya dönük davranışlarda bulunan öğrenci ve diğer şahıslar emniyet görevlilerine bildirilerek müdahale edilmesi sağlanacaktır.
Bir başkasının yerine sınava girme teşebbüslerine karşı Açık Öğretim Kurumları kimlik kartı dışında öğrencilerden mutlaka fotoğraflı geçerli bir kimlik kartı ibraz etmeleri istenecek ve titizlikle incelenecektir. Sınava sahte kimlikle başkasının yerine girmek isteyenlerin tespiti halinde, olay bir tutanakla tespit edilip, Bakanlığımıza bildirilmek üzere Bölge Sınav Yürütme Kuruluna bilgi verilecek, ayrıca emniyet makamlarının müdahalesi sağlanacaktır.
Öğrencilerin sınava giriş belgesinde belirtilen derslerden sınava girmeleri gerekmektedir. Bunun dışında sınav cevap kâğıdı üzerindeki boş alanlar veya yedek cevap kâğıdı kullanarak farklı derslerden sınava girenlerin bu dersleri değerlendirme dışı tutulacaktır.
Bölge Sınav Yürütme Kurulu Üyelerinin saat 8.00’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında hazır olmaları, Bina sınav Komisyonlarının ise sabah saat 08.30’da okullarında hazır olmaları gerekmektedir..
07-08 Ağustos 2010 Cumartesi ve Pazar günleri görevlendirilen Bina Sınav Komisyonunun ve öğretmenlerin yukarıda belirtilen saatlerde sınav yapılacak okullarda hazır bulunmaları, Bina Sınav Komisyonu tarafından yapılacak olan toplantıya mutlaka katılmaları gerekmektedir.
Tüm sınav görevlilerinin yürürlükteki mevzuata uygun kılık ve kıyafet ile görevlerine gelmeleri gerekmektedir.
Söz konusu sınavlarda diğer hususlarda Merkezi Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen esaslara göre yürütülecektir.


MEM-BASIN

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.