TEMA Vakfı temsilcileri Aksu Çayı’na diikat çekti!

TEMA Vakfı temsilcileri Aksu Çayı’na diikat çekti!
TEMA Vakfı, Türkiye’de su varlıklarının korunması ve katılımcılığın artmasını sağlamak amacıyla yürüttüğü ‘Katılımcı Nehir Havza Yönetimi Projesi’nde ulusal ve yerel ölçekli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Proje kapsamında Türkiye’nin 40 ilinde 65 farklı noktada stant çalışmaları gerçekleştirilirken; 10 ilde 10 farklı noktaya ziyaret düzenleyip incelemelerde bulunan TEMA Vakfı temsilci ve gönüllüleri bulundukları illerdeki su varlıklarının önemi ve karşılaştıkları tehditlerle ilgili tespitlerde bulundu.

TEMA Vakfı, Avrupa Birliği Su Çerçeve Direktifi ile uyumlu su yönetimi ve su koruma politikalarının hayata geçirilmesini teşvik etmek ve Türkiye’de su varlıklarının korunmasında katılımcılığın artmasını sağlamak amacıyla2019 yılının Mayıs ayında ‘Katılımcı Nehir Havza Yönetimi Projesi’ni hayata geçirmişti. Proje kapsamında bir yılı aşkındır ulusal ve yerel kapsamda çalışmalarını sürdüren Vakıf; son olarak Kasım ayında temsilci ve gönüllüleri aracılığıyla Türkiye’nin 40 ilinde 65 farklı noktada stant çalışmaları gerçekleştirirken; 10 ilde ise 10 farklı su varlığını ziyaret ederek, yereldeki su sorunlarına dikkat çekti.

TEMA Vakfı temsilci ve gönüllüleri Manisa’da Gediz Nehri’ne, Rize’de Senoz Vadisi’ndeki su varlıklarına, Ankara’da Sefye Gölü’ne, Tekirdağ’da Ergene Nehri’ne, Aydın’da Büyük Menderes Nehri’ne, Kahramanmaraş’ta Aksu Çayı’na, Bursa’da Mustafakemalpaşa Çayı’na, Diyarbakır’da Dicle Nehri’ne, Sakarya’da Sakarya Nehri’ne, Konya’da ise Meke Gölü’ne inceleme ziyaretleri düzenledi. TEMA Vakfı temsilcileri, gönüllülerle birlikte yaptıkları ziyaretlerde, bölgedeki su varlıklarının durumu ve karşı karşıya oldukları tehditlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Temsilci ve gönüllüler, su varlıklarımızın üzerindeki baskının her geçen gün arttığını; bu baskıların iklim değişikliği, nüfus artışı ve çevre kirliliği gibi sebeplerle daha da kritik bir noktaya geleceğini belirterek yetkilileri su varlıklarımızı korumak için somut adımlar atmaya davet etti.  

KATILIMCI NEHİR HAVZA YÖNETİMİ PROJESİ HAKKINDA

Türkiye, yer altı ve yer üstü su varlıklarının iyi su durumuna*gelmesi amacıyla; su varlıklarının korunmasına bütünleşik yaklaşım getiren ve sürdürülebilir yönetim olanağı sağlayan AB Su Çerçeve Direktifi (SÇD) kapsamında Nehir Havza Yönetim Planlarını hazırlamaya ve uygulamaya başladı.

TEMA Vakfı bu direktiften hareketle,2019 yılında Türkiye’nin 25 nehir havzasının yönetimine sivil toplumun katılımını artırmak ve havza yönetimi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla AB Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı kapsamında “Katılımcı Nehir Havza Yönetimi Projesi”ni hayata geçirdi. Vakıf, proje ortakları Avrupa Çevre Bürosu (EEB) ve Dünyanın Dostları Hırvatistan (FoE) ile Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye’nin her yerinden TEMA Vakfı gönüllüleri ve temsilcilerinin desteği ile çeşitli etkinlik ve eğitimler gerçekleştiriyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.