Elbistan’dan Almanya’ya Uzanan Başarı: Abuzer Erdoğan Belediye Başkanı Oldu

Elbistan’dan Almanya’ya Uzanan Başarı: Abuzer Erdoğan Belediye Başkanı Oldu
Almanya’da uzun yıllardır muhafazakâr partilerin güçlü olduğu bölgelerden biri olarak bilinen Rosenheim’da dikkat çekici bir seçim sonucu ortaya çıktı.

Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) adayı olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi nüfusuna kayıtlı Abuzer Erdoğan, belediye başkanlığı yarışını kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) için adeta “kale” olarak görülen kentte elde edilen bu sonuç, siyasi dengelerin değişebileceğine dair güçlü bir mesaj olarak yorumlandı. SPD’nin adayı Erdoğan’ın zaferi, yalnızca yerel ölçekte değil, parti genelinde de moral kaynağı oldu. Özellikle son dönemde Nürnberg ve Münih gibi büyük şehirlerde yaşanan oy kayıplarının ardından gelen bu başarı, parti cephesinde olumlu karşılandı.

Seçim sonuçlarının ardından açıklama yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, hemşehrisinin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Öztunç, Elbistanlı Abuzer Erdoğan’ın Almanya’da önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, yeni görevinde başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.