Elbistan'da Börek, Ev Hanımlarının Vaz Geçilmezi

Elbistan'da Börek, Ev Hanımlarının Vaz Geçilmezi
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, ev hanımları yemek yapacak zamanları olmadığı anlarda ya da sabah kahvaltısı hazırlarken börek yapmayı tercih ediyor.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, ev hanımları yemek yapacak zamanları olmadığı anlarda ya da sabah kahvaltısı hazırlarken börek yapmayı tercih ediyor.

Börek, Elbistan'da ev hanımlarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ev hanımları, soğanlı, patatesli, etli ya da peynirli olarak yaptıkları börekleri, bahçeye kurulan ocak başında teker teker yapıyor. Hazırlanan iç yufkaya yerleştirilirken küçük küçük tereyağı da böreğin içine konuluyor.

Ev hanımları, özellikle en az iki çeşit börek yaparak sofraya koyuyor. Börek, Elbistan'da sabah kahvaltısının yanı sıra, akşam yemeklerinde de sıklıkla tüketiliyor.

b2.jpg

BÖREK YAPIMI NASIL OLUR?

Börek yapımı oldukça kolay. Öncelikle iç harcı hazırlanıyor. İç harcı için soğan, kıyma, patates, peynir veya dilediğiniz başka malzemeler kullanılabiliyor. Hazırlanan iç harcı yufkanın içine yerleştirildikten sonra, yufkalar katlanarak sarılıyor. Börekler, yağlanmış bir tavada veya fırında pişiriliyor.

ELBİSTAN BÖREĞİ'NİN PÜF NOKTALARI

Elbistan böreği, oldukça lezzetli bir yemek. Böreğin lezzetli olması için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle, iç harcının özenle hazırlanması gerekiyor. İç harcı için kullanılan malzemelerin taze olması ve iyice karıştırılması gerekiyor. Börek yufkasının ince açılması ve iç harcının yufkaya iyice yayılması da böreğin lezzetini artırıyor. Son olarak, böreğin pişerken kızarması da önemli.

Elbistan böreği, hem lezzetli hem de doyurucu bir yemek. Ev hanımlarının vazgeçilmezi olan Elbistan böreğini, mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.