Döküm işçileri ramazanda ekmek mücadelesi veriyor

Döküm işçileri ramazanda ekmek mücadelesi veriyor
 Kahramanmaraş'ta alüminyum döküm işçileri, sahurdan sonra başladıkları mesailerini, bin derece sıcaklıktaki kazanların karşısında sabah saatlerine kadar sürdürüyor

Kahramanmaraş'ta alüminyum döküm işçileri, sahurdan sonra başladıkları mesailerine, bin derece sıcaklıktaki kazanların karşısında sabah saatlerine kadar zor şartlarda devam ediyor.

Döküm işçileri, ramazan dolayısıyla sahurdan sonra başladıkları sıcaklığın 50 dereceye yaklaştığı atölyelerdeki mesailerini saat 10.00'da tamamlıyor.

Hurda alüminyum malzemeleri yaklaşık bin derece sıcaklıktaki kazanlarda eriten işçiler, ramazanda da ekmek mücadelelerini sürdürüyor.

Mesai saatlerinde yapılan değişiklik sayesinde işçiler daha rahat oruç tutabiliyor.

Yeni Sanayi Sitesi'ndeki bir atölyede çalışan işçilerden Mehmet Zavrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahurda işbaşı yapıp sabah saatlerinde işlerini bitirdiklerini söyledi.

Zavrak, hava serin olmasına rağmen çalıştıkları atölyenin sıcak olduğunu, yine de mesai değişikliğiyle oruçlarını tutabildiklerini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.